Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Exsudkyňa z Kočnerovej Threemy spoznala svoj trest: Repáková uzavrela dohodu o vine a treste

Miriam Repáková Zobraziť galériu (3)
Miriam Repáková (Zdroj: TASR)

PEZINOK - Bývalá sudkyňa Okresného súdu (OS) Bratislava I Miriam Repáková, ktorá bola zadržaná v rámci akcie Búrka, dostala pre zločin ohýbania práva dvojročný trest odňatia slobody s podmienečným odkladom na tri roky. V piatok o tom rozhodla sudkyňa Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku, keď schválila dohodu o vine a treste uzatvorenú medzi prokurátorom Úradu špeciálnej prokuratúry a Repákovou. Rozhodnutie je právoplatné.

Okrem podmienečného trestu odňatia slobody dostala aj štvorročný zákaz vykonávania povolania sudcu. Poškodenú spoločnosť Technopol Servis odkázal súd s nárokom na náhradu škody na civilný proces. Repáková mala konať na objednávku.

Archívne video: Miriam Repáková odchádza z Najvyššieho súdu

Miriam Repáková odchádza z Najvyššieho súdu

"Súd vyhodnotil túto dohodu o vine a treste ako primeranú a spravodlivú," povedala samosudkyňa ŠTS Ružena Sabová. Okrem priznania súd prihliadol aj na skutočnosť, že Repáková napomáha orgánom činným v trestnom konaní pri objasňovaní ďalšej trestnej činnosti.

Miriam Repáková
Zobraziť galériu (3)
Miriam Repáková  (Zdroj: TASR)

Bývalú sudkyňu OS Bratislava I zadržali spolu s ďalšími 12 sudcami v marci 2020. Stíhaná bola pre rozhodovanie o vlastníctve akcií v kauze Technopol Servis. Repáková figurovala v medializovanej komunikácii s podnikateľom Marianom Kočnerom. Podľa prokurátora konala nie na základe zisteného skutkového a právneho stavu veci, ale v prospech požiadavky Mariana Kočnera a na základe odporúčania exsudcu Vladimíra Sklenku.

Viac o téme: Miriam RepákováAkcia BúrkaŠpecializovaný trestný súd v Pezinku
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu