Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

V kauze BÚRKA bol predložený návrh: Bude sa rozhodovať o dohode o vine a treste exsudkyne Miriam Repákovej

Zadržaná sudkyňa Miriam Repáková prichádza na Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Banskej Bystrici
Zadržaná sudkyňa Miriam Repáková prichádza na Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Banskej Bystrici (Zdroj: TASR - Ján Krošlák)

BRATISLAVA - Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) predložili návrh na začatie konania o dohode o vine a treste s exsudkyňou Miriam Repákovou. Potvrdila to hovorkyňa Generálnej prokuratúry (GP) SR Jana Tökölyová. Upozornil na to portál Aktuality.sk. Miriam Repákovú zadržali počas vlaňajšej akcie Búrka.

Trestná vec obvinenej Miram Repáková bola vylúčená na samostatné konanie. "V tejto veci bolo zo strany vyšetrovateľa vyšetrovanie skončené a Úradu špeciálnej prokuratúry bol spolu so vzťahujúcim sa vyšetrovacím spisom predložený návrh na začatie konania o dohode o vine a treste. Prokurátor po preštudovaní rozhodne o ďalšom postupe," spresnila hovorkyňa.

Ako ďalej uviedla, v trestných veciach mediálne známych ako Víchrica a Búrka pokračuje vyšetrovanie v rámci prípravného konania, preto sa bližšie k týmto veciam ÚŠP nebude vyjadrovať. Miriam Repáková, ktorá figurovala v medializovanej komunikácii Mariana Kočnera, sa v novembri 2019 vzdala funkcie sudkyne. Je stíhaná pre rozhodovanie v kauze prevzatia firmy Technopol Servis. Zadržaná bola v marci minulého roka v rámci akcie Búrka, spolu s ďalšími 12 sudcami.

Viac o téme: AkciaKonanieBúrkaMiriam RepákováExsudkyňa
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu