Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Šokujúce výsledky PRIESKUMU: SaS nezadržateľne padá! A takto dopadla Dzurindova Modrá koalícia

Mikuláš Dzurinda a jeho Modrá koalícia Zobraziť galériu (2)
Mikuláš Dzurinda a jeho Modrá koalícia (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

BRATISLAVA - Ak by sa voľby do Národnej rady (NR) SR konali na začiatku februára, vyhrala by strana Hlas-SD so ziskom 20,8 percenta hlasov. Druhý v poradí by skončil Smer-SD (14,6 percenta), po ňom nasleduje Progresívne Slovensko (11 percent). Vyplýva to z prieskumu, ktorý v dňoch 1. až 8. februára na vzorke 1017 respondentov realizovala agentúra Focus pre reláciu TV Markíza Na telo.

Štvrtá v poradí by skončila Republika, ktorá by získala 8,5 percenta. Nasledujú hnutie Sme rodina so ziskom 7,7 percenta. Do parlamentu by sa dostalo aj KDH, ktoré by volilo 6,9 percenta hlasujúcich, OĽANO so 6,4 percenta hlasov a SaS (5,3 percenta).

Smer vraj vie, prečo si koalícia odhlasovala septembrový termín volieb (archívne video)

Smer na tlačovej konferencii tvrdí, že vie, prečo si vládna koalícia odhlasovala septembrový termín volieb (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Do parlamentu by sa nedostali

V parlamente by, naopak, neboli Aliancia (4,5 percenta), SNS (3,6 percenta), ĽSNS (2,9 percenta) ani Modrá koalícia (dve percentá). Miesto v zákonodarnom zbore by nemali ani Maďarské fórum (1,9 percenta), Dobrá voľba a Umiernení (1,4 percenta) a Za ľudí (jedno percento). 

Šokujúce výsledky PRIESKUMU: SaS
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Hlas-SD by podľa výsledkov prieskumu získal 38 mandátov v parlamente, Smer-SD by mal 27 mandátov a PS by malo 20 kresiel. Republiku by zastupovalo 16 poslancov a hnutie Sme rodina 14 poslancov. KDH by obsadilo 13 kresiel v parlamente, OĽANO by patrilo 12 kresiel a SaS by mala desať kresiel.

Viac o téme: Smer-SDHlas-SDParlamentné voľby 2023
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu