Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Rakúska a maďarská polícia sa zameriava na zachytávanie utečencov na hraniciach

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

VIEDEŇ — Na rakúsko-maďarských hraniciach sa začala policajná akcia, počas ktorej budú rakúski policajti zadržiavať utečencov a prevádzačov na území Maďarska v spolupráci s tamojšími úradmi. Informuje o tom agentúra APA.

Rakúsky minister vnútra Gerhard Karner novinárom neďaleko pohraničnej obce Andau ležiacej v spolkovej krajine Burgenland povedal, že úlohou polície je dôsledne presadzovať novú stratégiu, ktorej cieľom je "zabrániť zneužívaniu azylu" v Rakúsku.

Cieľom je znížiť počet zadržaných utečencov

Cieľom tohto postupu, podľa ktorého sa polícia riadi od začiatku decembra, je znížiť počet zadržaných utečencov a  prevádzačov, a to tak, že sa im vôbec nepodarí dostať do Rakúska. Hliadky rakúskej a maďarskej polície sú vybavené dronmi, policajnými psami, termokamerami a špeciálnymi vozidlami na prenasledovanie prevádzačov v ťažko zjazdnom teréne.

Ťažiskom akcie sú rakúske pohraničné oblasti v okresoch Neusiedl am See a Oberpullendorf, ktoré sú nelegálnou migráciou zasiahnuté najviac. APA uvádza, že len pri obci Andau zaistila polícia v uplynulých mesiacoch 10.800 utečencov a 47 prevádzačov.

Viac o téme: HraniceUtečenciPolícia RakúskoMaďarská
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu