Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Nežnú revolúciu si ľudia pripomínajú rôzne: Koncert na Námestí SNP aj protesty v uliciach Bratislavy!

Koncert pre všímavých na Námestí SNP Zobraziť galériu (10)
Koncert pre všímavých na Námestí SNP (Zdroj: Topky/Maarty)

BRATISLAVA - Doterajší priebeh štvrtkových verejných zhromaždení v Bratislave je pokojný. Konštatuje to bratislavská krajská polícia na sociálnej sieti. V uliciach hlavného mesta sa počas dnešného dňa konali protesty, ale aj Koncert pre všímavých, na ktorý prišli tisícky ľudí.

Policajti v Bratislave sú počas dnešného 33. výročia Nežnej revolúcie v pohotovosti. Konali sa viaceré protesty proti vláde. Pred Prezidentským palácom protestovala hŕstka ľudí s ruskými vlajkami, protest s náborom na "ľudové stráženie hraníc" organizoval aj Marian Kotleba. 

VIDEO Pred Prezidentským palácom protestuje niekoľko desiatok ľudí

Pred Prezidentským palácom protestuje niekoľko desiatok ľudí (Zdroj: Topky/Maarty)

Autoprotest po sneme organizovala aj strana Smer. Jej líder Robert Fico zablahoželal Slovákom k štátnemu sviatku. Mrzí ho však, že aktuálne nemôžu na Slovensku oslavovať demokraciu a slobodu. Poukázal pritom na aktuálnu situáciu v krajine. "Ak sa pozrieme na vývoj za posledné dva roky, demokracia, sloboda, právny štát, sociálny štát dostali neuveriteľne na frak. Neostáva nám nič iné, ako varovať vládu a prezidentku a ratovať Slovensko, ktoré sa dostalo do zlej situácie," povedal šéf Smeru-SD.

Autoprotestom chcela strana podľa jeho slov pripomenúť vládnemu kabinetu a hlave štátu Zuzane Čaputovej, že tu sú a že krajina nie je v poriadku. Hovorí o rozvrate verejných financií či právneho štátu a marení referend.

Koncert pre všímavých

Na Námestí SNP prebieha Koncert pre všímavých, na ktorý prišli tisícky ľudí od najmladších až po staršie ročníky. Vystúpia rôzni slovenskí umelci, medzi nimi aj šéf Pohody Michal Kaščák, speváčka Jana Kirschner, skupina Para či slovenskí reperi Branči Kováč alias Vec a Tóno Suchota. 

Na Námestí SNP v Bratislave sa koná Koncert pre všímavých: Prišli tisícky ľudí (Zdroj: Topky/Maarty)
Koncert pre všímavých na bratislavskom Námestí SNP (Zdroj: Topky/Maarty)

Koncert pre všímavých na Námestí SNP
Zobraziť galériu (10)
Koncert pre všímavých na Námestí SNP  (Zdroj: Topky/Maarty)
Koncert pre všímavých na Námestí SNP
Zobraziť galériu (10)
Koncert pre všímavých na Námestí SNP  (Zdroj: Topky/Maarty)

Priebeh protestov bol pokojný

Doterajší priebeh štvrtkových verejných zhromaždení v Bratislave je pokojný. Konštatuje to bratislavská krajská polícia na sociálnej sieti. "Prípady narušenia verejného poriadku sme nezaznamenali," uviedla polícia. 

Zároveň polícia dodala, že na verejný poriadok a bezpečnosť dohliada v uliciach hlavného mesta dostatočný počet policajtov dopravnej, poriadkovej a kriminálnej polície. "V prípade, ak sa stanete svedkom protiprávneho konania, volajte na bezplatné číslo polície 158," uzavrela polícia.

Viac o téme: KoncertPriebehPolícia BratislavaVerejné zdromaždenia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu