Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Voľby 2022: Ján Mažgút priznal porážku v boji o post predsedu BSK

Ján Mažgút počas volieb
Ján Mažgút počas volieb (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Ján Mažgút priznal porážku v boji o post predsedu Bratislavského samosprávneho kraja. Uviedol to po sčítaní viac ako polovice okrskov v centrále strany Smer-SD.

Súčasnému predsedovi BSK Jurajovi Drobovi už telefonicky zagratuloval. "Gratulujem Jurajovi Drobovi k potvrdeniu víťazstva v týchto regionálnych voľbách," povedal Mažgút. Kampaň zhodnotil ako férovú.

Spojené komunálne voľby 2022 (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Poďakoval sa voličom, ktorí mu v sobotu odovzdali svoj hlas. Uistil ich, že to nebola jednorazová kampaň a výstrel, ale budú vo svojej práci pokračovať ďalej. "Urobíme všetko preto, aby občania nášho krásneho kraja mali aj po štyroch rokoch rovnakú možnosť, ako mali teraz. To znamená, aby mali aj po štyroch rokoch možnosť voľby," uviedol.

To, či bude kandidovať v parlamentných voľbách nevylúčil. "Vždy som bol zástancom hesla 'nikdy nehovor nikdy'. Uvidíme, čo prinesie budúcnosť," zhodnotil. Poukázal na to, že počas kampane počúval ľudí a ich podnety.  K priebežnému druhému miestu na post predsedu BSK uviedol, že je spokojný.

Viac o téme: Ján MažgútVoľby 2022
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu