Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Voľby 2022: Veľká časť verejnosti dala vo voľbách hlas demokratom, povedal premiér Heger

Eduard Heger a Erika Jurinová
Eduard Heger a Erika Jurinová (Zdroj: TASR - Erika Ďurčová)

ŽILINA – Veľká časť slovenskej verejnosti dala podľa premiéra Eduarda Hegera (OĽANO) v sobotňajších (29. 10.) krajských voľbách hlas demokratom a nenechala sa oklamať klamstvami opozície. Premiér to vyhlásil v Žiline v reakcii na predbežné výsledky volieb predsedov samosprávnych krajov.

Heger zdôraznil, že ide o vysvedčenie pre populistov, ktorí klamú, chcú si zabezpečiť svoju beztrestnosť a vrátiť sa agresívne k moci. "To, že demokrati dostali hlas a podporu vo voľbách, ukazuje, že demokraciu na Slovensku chceme mať a udržať si ju," uviedol. To, že voľby boli prvýkrát spojené, podľa premiéra výrazne pomohlo účasti v krajských voľbách. "Prinieslo to však aj veľa dobrého ponaučenia do ďalších volieb," povedal.

Vyjadrenie Eduarda Hegera na výsledky župných volieb (Zdroj: TASR/Erika Ďurčová)

Minister financií Igor Matovič (OĽANO) zdôraznil, že hnutie OĽANO má po týchto voľbách štvrtinu zo všetkých krajských predsedov. "Dnes sú to dva roky a osem mesiacov od parlamentných volieb a tie výsledky zďaleka nie sú také, ako mnohí strašili. Populisti a mafiáni z opozície si mysleli, že toto bude ich krok k návratu k moci. Demokratický volič však prišiel voliť a pomohol demokratickým kandidátom," zhodnotil.

Viac o téme: Eduard HegerVoľby 2022
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu