Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Voľby 2022: Jozef Viskupič: Prioritami budú školstvo, zdravotníctvo a sociálna oblasť

Jozef Viskupič
Jozef Viskupič (Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj)

TRNAVA - Tromi prioritami do ďalšieho volebného obdobia by mali byť podľa aktuálneho predsedu Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) Jozefa Viskupiča zdravotníctvo, školstvo a sociálna oblasť. Uviedol to počas volebnej noci po sčítaní približne 80 percent hlasov vo voľbách na post predsedu TTSK.

"Školstvo by malo byť vyhlásené za županskú tému a čo sa týka sociálnej oblasti, mali by sme pokračovať v deinštitucionalizácii a poľudšťovaniu sociálnych zariadení. Okrem týchto troch tém nemôžeme zabudnúť ani na infraštruktúru, ako sú cesty a cyklodoprava," doplnil Viskupič.

Jozef Viskupič: Chcel by som sa poďakovať krajankám a krajanom Trnavského kraja (Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj)

Prípadné víťazstvo bude podľa jeho slov znamenať pokračovanie v začatej práci. "To znamená, že veľa zo začatých vecí je potrebné dokončiť v druhom volebnom období. Tak sme to aj celý čas komunikovali. Verím, že tie desiatky projektov, ktoré sú nachystané, sa podarí dotiahnuť do úspešného konca," informoval Viskupič.

Jozef Viskupič: Verím, že dotiahneme do konca všetky začaté projekty (Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj)

Rozhodli konkrétne výsledky päťročného obdobia

Rozhodli konkrétne výsledky nášho päťročného snaženia. Vyhlásil to predseda Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) Jozef Viskupič, ktorý podľa neoficiálnych výsledkov volieb obhájil svoj post. Deklaruje, že chce pokračovať v naštartovanej práci pri modernizácii kraja.

Ako doplnil, je veľmi rád, že obyvatelia chcú, aby sa pokračovalo v rozrobených projektoch. "Som presvedčený, že rozhodli výsledky našej práce, ktorá bola dielom kolektívu kolegýň a kolegov z úradu, volebného tímu, kandidátov a podporovateľov," uviedol Viskupič.

Prvé kroky staronového predsedu TTSK budú viesť za starostami a primátormi v kraji. "Spolu so zvolenými poslancami sme zárukou silnejšieho kraja. So skúsenosťami s pandémiou sme pripravení zvládnuť aj ťažké časy sprevádzané energetickou krízou. Budeme pracovať na naplnení nášho plánu," povedal Viskupič.

Viac o téme: Jozef ViskupičVoľby 2022
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu