Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Prehovoril otec vraha zo Zámockej: Zo syna spravil obeť! V rádiu konšpiroval s Kotlebom, ten opäť zavádza

Juraj Krajčík, otec vraha zo Zámockej, prehovoril pre rádio, ktoré prevádzkuje Kotlebova strana Zobraziť galériu (3)
Juraj Krajčík, otec vraha zo Zámockej, prehovoril pre rádio, ktoré prevádzkuje Kotlebova strana (Zdroj: FB, Topky.sk)

BRATISLAVA - Otec mladého vraha, ktorý minulý týždeň v stredu večer chladnokrvne popravil dvoch ľudí a jednu ženu zranil, prehovoril. Na prezentáciu si vybral rádio, ktoré prevádzkuje strana ĽSNS, ktorej šéfuje odsúdený Marian Kotleba. Ten sa v relácii nevyhol ani konšpiráciám.

Otec chladnokrvného vraha zo Zámockej Juraj Krajčík po týždni mlčania prehovoril. Oslovil predsedu strany ĽSNS Mariana Kotlebu. Ten s ním spravil rozhovor pre rádio, ktoré vlastní jeho strana. Na začiatku relácie Kotleba takmer polhodinu hovoril o tom, že je neospravedlniteľné, aby niekto niekomu vzal život. Zároveň však hovoril aj o tom, že sa "netreba čudovať, keď niekomu prepne a spraví niečo takéto, keď sa niektorí ľudia v LGBTI+ komunite prejavujú nevhodne".

Kotleba zároveň povedal, že médiá dopredu vedia, aký mal útočník motív a konšpiroval o tom, či to nebolo len "prirodzeným následkom straty základných a prirodzených hodnôt". V príspevku napísal, že médiá robia cenzúru a otcovi vraha nedali priestor. Topky sa snažili s Jurajom Krajčíkom skontaktovať minulý týždeň vo štvrtok hneď niekoľkokrát. Redaktor mu písal mail, snažil sa s ním skontaktovať aj prostredníctvom sociálnej siete, dokonca sme boli v mieste jeho bydliska. Krajčík s médiami komunikovať nechcel, ozval sa až Kotlebovi. 

Z vraha obeť?

Kotleba po svojom úvodnom monológu povedal, že Krajčík ho oslovil sprostredkovane. "Som presvedčený, že svojho syna nevychovával k tomu, aby sa takéto niečo stalo," povedal Kotleba dôvod, prečo sa mu vraj rozhodol dať priestor. Krajčík na úvod vyjadril úprimnú sústrasť pozostalým po Jurajovi a Matúšovi, ktorých zavraždil jeho syn.

Streľba na Zámockej (Zdroj: Tip čitateľa)

Svojho syna opísal ako nekonfliktého človeka, ktorý bol podľa neho slušný a úctivý. "Myslím si, že bol zneužitá obeť," šokoval Krajčík. Podľa neho jeho syn nikdy nebral drogy, nepil, ani nefajčil. Rovnako si nemyslí, že by bol jeho syn homosexuál, vedel o náklonnosti k záhadnej dievčine. "Ja tomu neverím, že to spravil," povedal Krajčík. Kotleba sa na to začal spýtať, či si Krajčík myslí, že ho nejako zmanipulovali k útoku. 

"Určite sa už k divákom dostala fotografia toho, ako našli môjho syna. Tá neprirodzená poloha..," povedal Krajčík. Kotleba začal konšpirovať o smrti Lučanského aj o tom, že by za tým mohla byť spravodajská služba. 

Vražda na Zámockej

V stredu večer, krátko po 19-tej hodine, preletela Slovenskom šokujúca správa. V centre Bratislavy sa strieľalo a zomreli pri tom dvaja ľudia. Masaker sa odohral na Zámockej ulici pred podnikom Tepláreň. Ide o miesto, kde sa stretávajú queer ľudia. V ten večer tam boli traja - Juraj (†27), Matúš (†23) a Radka. Keď sa pred podnikom rozprávali a pili limonádu, ani len netušili, že o pár minút sa ich večer zmení na peklo.

Streľba na Zámockej
Zobraziť galériu (3)
Streľba na Zámockej  (Zdroj: Reprofoto/TV JOJ)

Vrah, 19-ročný Juraj K., sa skrýval v neďalekom výklenku. Podľa očitých svedkov tam bol asi polhodinu. Všimli si ho aj traja kamaráti pred Teplárňou, no nevenovali mu pozoronosť. Až zrazu spustil paľbu. Najskôr zasiahol Juraja, potom Radku s Matúšom. Mladá žena mala najviac šťastia. Vrah ju síce postrelil do nohy, no prežila. Matúš s Jurajom boli na mieste mŕtvi. Polícia po vrahovi pátrala celú noc. Ten sa medzitým vrátil domov, vymenil zbraň a odišiel. Mal sa predtým pohádať s rodičmi. Ráno, okolo pol ôsmej, ho našiel náhodný okoloidúci. Terorista zo Zámockej sa zastrelil.

Prehovoril otec vraha zo
Zobraziť galériu (3)

Viac o téme: VraždaTepláreňMarian KotlebaZámockáJuraj KrajčíkLGBTI+
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu