Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Poslanci zo Sme rodina navrhujú zmenu: Prídu neplatiči o vodičský preukaz? Ohrození sú najmä títo ľudia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR - Martin Baumann)

BRATISLAVA - Prídu neplatiči o vodičské preukazy? Na stole je návrh novely zákona poslancov hnutia Sme rodina Petry Hajšelovej a Petra Pčolinského. Na základe neho by ste v prípade, ak neplatíte odvody do Sociálnej poisťovne, mohli prísť o vodičský preukaz.

Od februára budúceho roka by mohla Sociálna poisťovňa získať novú právomoc. Ide o zadržanie vodičského preukazu, pokiaľ neplatíte odvody. Návrh novely bol predložený poslancami NR SR Petrou Hajšelovou a Petrom Pčolinským zo Sme rodina a mal byť súčasťou septembrovej schôdze parlamentu.

Ak by návrh prešiel, Sociálna poisťovňa bude môcť vymáhať pohľadávky aj tak, že vydá polícií príkaz na zadržanie vodičského preukazu dlžníka, ktorého príjmy nie sú priamo podmienené držbou vodičského preukazu. Na sociálnej sieti na to upozornil aj Jozef Mihál. 

 

Neplatíte odvody do Sociálnej poisťovne? Prídete o vodičák! Poslanci Petra Hajšelová a Peter Pčolinský v zrejmej zhode...

Posted by Daňové a odvodové tipy Jozefa Mihála on Saturday, August 27, 2022

Poslanci chcú týmto krokom pomôcť k zníženiu neplatičov, keďže mnoho z nich vodičský preukaz potrebuje predovšetkým mimo výkonu svoje pracovnej náplne. V bezpečí sú tak napríklad vodiči profesionáli ako taxikári, kuriéri, kamionisti a vodiči z povolania. 

Viac o téme: NeplatičiVodičský preukazNedoplatkyJozef MihálPeter PčolinskýSme rodina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu