Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Wellness a opekačka v štátnom zariadení v čase veľkej krízy? Matovič a poslanci OĽaNO sa zabávajú na Liptove

Poslanci OĽaNO sa uprostred krízy zúčastňujú teambuildingu v štátnom zariadení Bystrá v Liptovskom Jáne. Zobraziť galériu (5)
Poslanci OĽaNO sa uprostred krízy zúčastňujú teambuildingu v štátnom zariadení Bystrá v Liptovskom Jáne. (Zdroj: Topky/Ján Zemiar, TASR/Oliver Ondráš)

LIPTOVSKÝ JÁN - V čase, keď sa krajina rúti do energetickej hrozby, v čase, keď koaličná kríza dosahuje svoj vrchol a v pondelok zrejme podajú demisie aj zvyšní ministri za SaS a v čase, keď stále nepoznáme zástupcu ministra Richarda Sulíka v demisii sa v OĽaNO rozhodli, že využijú víkend na "rehabilitáciu" a uskutočnia teambuilding. Miesto konania prekvapilo, pretože podľa našich informácií sa nachádza v srdci Liptova v jednom zo štátnych zariadení ministerstva vnútra. Je táto akcia na toto miesto a aktuálnu situáciu vhodná?

archívne video

Matovič nerozumie prístupu Sulíkovho rezortu pri cenách energií, napriek tomu ho volá späť, aby si "dorobil robotu" (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Aktualizácia 11:37 - stanovisko OĽaNO

Hnutie OĽaNO na naše otázky odpovedalo cez tlačové oddelenie. "Stretnutie hnutia OĽaNO v Liptovskom Jáne bolo dlhodobo plánované. Ide o spojenie pracovného a neformálneho stretnutia. Uskutoční sa na ňom napríklad zasadnutie predsedníctva a poslaneckého klubu hnutia, ale aj voľnočasové aktivity. Hnutie za priestory riadne zaplatilo podľa komerčného cenníka. Zariadenie bolo vybraté z dôvodu veľkej ubytovacej kapacity a dobrej dopravnej prístupnosti a počas roka sa v ňom môže ubytovať ktokoľvek," potvrdil Matovičov parlamentný subjekt.

Vyhraj voľby a môžeš všetko ...

To však nie je všetko. Stretnutie v zariadení Bystrá na Liptove zrejme prebieha oveľa prísnejšie ako sme sa nazdávali. Podľa našich zdrojov si dotyční povedali, že opatrnosti nie je nikdy dosť. Naše informácie hovoria o tom, že dotyční zamestnanci zariadenia (ktoré spadá pod ministerstvo vnútra, pozn. red.) dokonca museli odovzdávať svoje mobilné telefóny a podpisovať súhlas s mlčanlivosťou ohľadom toho, čo sa v zariadení počas tohto víkendu bude odohrávať.

Wellness a opekačka v
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: TASR - Oliver Ondráš)

Príspevok o tom, že poslanci OĽaNO sú v Liptovskom Jáne, poslal aj predseda parlamentného klubu Michal Šipoš. Na zábere je možné vidieť poslancov ako Peter Pollák ml., Jozef Pročko, či po ľavej strane aj premiér Eduard Heger či minister financií Igor Matovič, ktorí sú oblečení pomerne neformálne.

 

Dnes spoločné pracovné stretnutie v Liptovskom Jáne💻 #uprimne #odvazne #preludi #olano

Posted by Michal Šipoš on Saturday, September 3, 2022

Fotografiu zdieľal aj europoslanec Peter Pollák. 

 

Zodpovedne, úprimne a stále odvážne pre ľudí 👍 Pracovné stretnutie v Liptovskom Jáne 👌 #olano

Posted by Peter Pollák on Saturday, September 3, 2022

Už skôr prišiel s informáciou, že OĽaNO chystá teambulding na Liptove Denník N. Nám sa však podarilo zistiť aj to, kde sa presne toto stretnutie bude konať. Podujatie má niesť názov "Cesta spolu pokračuje" a jej súčasťou by mal byť legislatívny klub či vnútorné záležitosti OĽaNO.

To, že sa podujatie poslancov OĽaNO skutočne koná v zariadení Bystrá nepoprelo ani vedenie zariadenia. Hnutie a rovnako tak ani ministerstvo vnútra na otázky o teambuldingu zatiaľ neodpovedalo.

Štátne zariadenie ministerstva vnútra

Naše zdroje hovoria, že pôjde o Kúpeľno-rehabilitačný ústav MV SR Bystrá v Liptovskom Jáne, pričom ide o štátne zariadenie ministerstva vnútra, ktoré okrem iného v roku 2020 slúžilo ako karanténne stredisko pre pozitívne testovaných na nový koronavírus.

Poslanci OĽaNO sa teda idú neformálne rekreovať v čase, keď ich šéf vo veľkom kritizuje Sulíka za odchod na dovolenku a za to, že neprišiel na piatkové rokovanie vlády o cenách energií a v čase, keď vrcholí koaličná kríza.

Podľa fotografií priestor zariadenia v sebe obsahuje širšie prírodné prostredie a podľa ďalších informácií má byť na programe aj turnaj v stolnom tenise a celý míting bude v neformálnom režime.

Wellness a opekačka v
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: reprofoto minv.sk)

Wellness, ohnisko či tenisové kurty

Súčasťou hotela je aj wellness, tenisový kurt, posilňovňa, kompletne zrekonštruovaný vnútorný bazén či kryté ohnisko.

Wellness a opekačka v
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: TASR - Oliver Ondráš)

Skončia až v nedeľu

Spomínaný denník tvrdí, že na stretnutí by sa okrem vládnej krízy mali riešiť aj otázky spojené s komunálnymi voľbami. Stretnutie prebieha už od piatka a súčasťou má byť aj večerný program. Podujatie sa má ukončiť až v nedeľu raňajkami.

Wellness a opekačka v
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: reprofoto krubystra.sk)

Viac o téme: TeambuildingIgor MatovičLiptovOĽaNOBystráLiptovský JánRehabilitačný ústav
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu