Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Meteorológovia varujú pred horúčavami: Vydali výstrahy tretieho stupňa

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) varuje pred horúčavami, pre južné okresy Nitrianskeho a Banskobystrického kraja vydal na piatok (19.8.) výstrahy tretieho stupňa. SHMÚ o tom informoval na svojej webovej stránke.

Teplota môže v týchto lokalitách dosiahnuť od 13.00 do 17.00 h maximálnu hodnotu 38 stupňov Celzia. "Výskyt uvedenej vysokej teploty vzduchu je v danej ročnej dobe a oblasti veľmi zriedkavý a pravdepodobnosť poškodenia zdravia a ohrozenia života spôsobeného nadmerným zaťažením organizmu u niektorých osôb je vysoká," upozornili meteorológovia. 

SHMÚ vydal v rovnakom čase aj výstrahy druhého a prvého stupňa. Pre celý Bratislavský a Trnavský kraj, niektoré okresy Banskobystrického, Trenčianskeho, Nitrianskeho a Košického kraja a tiež pre okresy Humenné, Prešov, Snina a Vranov nad Topľou platí výstraha druhého stupňa. Teplota vzduchu sa tu môže pohybovať v rozpätí 35 až 37 stupňov Celzia.

Meteorológovia varujú pred horúčavami:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SHMÚ)

Výstrahy prvého stupňa platia pre viaceré okresy Prešovského a Žilinského kraja a pre okresy Brezno, Ilava, Považská Bystrica, Púchov, Gelnica a Spišská Nová Ves. Teplota vzduchu tu môže podľa meteorológov dosiahnuť maximálne 34 stupňov Celzia. 

Viac o téme: HorúčavyMeteorológoviaVýstrahy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu