Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

SHMÚ upozorňuje: Dnes sa pripravte na vysoké teploty aj búrky

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Výstrahy pred vysokými teplotami platia v piatok popoludní takmer pre celé územie Slovenska. Na západnom a východnom Slovensku v noci očakávajú meteorológovia búrky, vydali výstrahy prvého stupňa. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informoval na webovej stránke.

V súvislosti s vysokými teplotami platia výstrahy prvého až tretieho stupňa od 13.00 do 17.00 h. Na juhu Slovenska môže teplota dosiahnuť až 38 stupňov Celzia. V ďalších okresoch predpovedajú odborníci najviac 36 stupňov Celzia, severnejšie do 34 stupňov Celzia.

SHMÚ upozorňuje: Dnes sa
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SHMÚ)

Búrky sa majú vyskytnúť na západnom a strednom Slovensku najmä v noci. Výstraha SHMÚ platí od piatkového večera 20.00 h do sobotného (20. 8.) rána. V Bratislave naďalej platí upozornenie pre smogovú situáciu. SHMÚ preto odporúča obmedziť dobu pobytu vonku, skrátiť vetranie obytných miestností, obmedziť fyzickú námahu vonku a nevykonávať aktivity, pri ktorých dochádza k úniku iných znečisťujúcich látok do ovzdušia.

Na západe Slovenska bolo mimoriadne teplo aj v noci

Na západe Slovenska bolo mimoriadne teplo aj v noci. Dominovali teploty nad 20 stupňov Celzia. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informoval na sociálnej sieti. "Väčšinou sme zaznamenali tropickú noc (teplota 20 stupňov Celzia a viac), dokonca na staniciach Horné Lefantovce a Siladice teplota neklesla pod 25 stupňov Celzia," uviedli meteorológovia.

Viac o téme: BúrkySHMÚVysoké teploty
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu