Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Od horúčav sme si na pár dní oddýchli: Aká je PREDPOVEĎ počasia na budúci týždeň?

Ilustračné foto Zobraziť galériu (6)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA – Slovensko si konečne na istý čas vydýchlo od tropického počasia. Užili sme si niekoľko chladnejších dní. Niekedy aj s dažďom. Čo nás však čaká nadchádzajúci týždeň? Ako hovoria meteorológovia, od severozápadu k nám bude v pondelok naďalej zasahovať okraj tlakovej výše a zároveň sa bude vlniť nad karpatskou oblasťou rozpadávajúci sa studený front.

PONDELOK

V noci má byť polojasno až oblačno. Môžu sa však miestami vyskytnúť prehánky alebo dážď. Najnižšia nočná teplota vystúpi na 18 až 13 stupňov Celzia, v údoliach miestami len na 13 až 8 stupňov. Viať bude len slabý, na východe a spočiatku aj na západe, prevažne severný vietor 3 až 9 m/s (10 až 30 km/h), v nárazoch ojedinele okolo 14 m/s (50 km/h).

Cez deň má byť polooblačno až oblačno. Ojedinele sa môžu vyskytnúť prehánky. Najvyššia denná teplota sa vyšplhá na 24 až 30, na severe krajiny a krajnom západe väčšinou na 18 až 24 stupňov.

Od horúčav sme si
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: predpovede.sk)

UTOROK 

Do strednej Európy bude od severozápadu zasahovať okraj tlakovej výše. Zároveň k nám bude vo vyšších hladinách ovzdušia od severu až severovýchodu zasahovať brázda nízkeho tlaku.

Oblohu by mala prikryť malá, miestami prechodne zväčšená oblačnosť. Výnimočne môžu prísť prehánky. Najnižšia nočná teplota bude 17 až 12, v údoliach miestami 12 až 7 stupňov. Najvyššia denná teplota dosiahne 25 až 30, v severnej polovici územia väčšinou 19 až 24 stupňov. Fúkať bude slabý, miestami severný severovýchodný vietor do 8 m/s (30 km/h).

Od horúčav sme si
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: predpovede.sk)

STREDA

Do strednej Európy bude od severozápadu až severu zasahovať tlaková výš. Zároveň k nám bude vo vyšších hladinách ovzdušia od severovýchodu zasahovať brázda nízkeho tlaku.

Bude malá, miestami prechodne zväčšená oblačnosť. Ojedinele sa môžu vyskytnúť prehánky alebo dokonca aj búrky. Najnižšia nočná teplota klesne na 16 až 11, v údoliach miestami na okolo 8 stupňov. Najvyššia denná teplota bude 25 až 30 stupňov, v Žilinskom, Prešovskom kraji a na Horehroní väčšinou 20 až 25 stupňov. Fúkať má prevažne severný vietor 3 až 9 m/s (10 až 30 km/h), v nárazoch ojedinele okolo 14 m/s (50 km/h).

Od horúčav sme si
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: predpovede.sk)

ŠTVRTOK

Do našej oblasti bude od severu zasahovať tlaková výš. Zároveň sa vo vyšších hladinách ovzdušia nad Maďarskom a Rumunskom prehĺbi tlaková níž.

Prevládať bude jasné až polooblačné počasie. Cez deň má byť miestami prechodne oblačno a ojedinele, najmä na severe a východe, sa môžu objaviť prehánky alebo búrky. Najnižšia nočná teplota klesne na 13 až 8 stupňov, na juhu a východe miestami na okolo 15 stupňov. Najvyššia denná teplota bude 24 až 29, na severe miestami okolo 22 stupňov.

Od horúčav sme si
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: predpovede.sk)

PIATOK

Do našej oblasti bude od severu zasahovať okraj tlakovej výše. Zároveň sa bude vo vyšších hladinách ovzdušia z východného Maďarska nad Rakúsko presúvať tlaková níž.

Čaká nás malá, miestami prechodne zväčšená oblačnosť a ojedinele prehánky a búrky. Najnižšia nočná teplota bude 18 až 13, v údoliach miestami okolo 11 stupňov. Najvyššia denná teplota vystúpi na 26 až 31, na severe miestami na okolo 24 stupňov.

Od horúčav sme si
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: predpovede.sk)

Viac o téme: PočasieSlovenskoPredpoveď počasia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu