Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Podpredseda parlamentu Laurenčík spôsobil v obchode faux pas: Odišiel bez platenia a dostal pokutu!

Laurenčík spôsobil v nákupnom stredisku faux pas. Zobraziť galériu (2)
Laurenčík spôsobil v nákupnom stredisku faux pas. (Zdroj: Gettyimages.com, TASR/Martin Baumann)

ŽILINA - Poslanec a podpredseda Národnej rady Milan Laurenčík (SaS) sa počas uplynulého týždňa rozhodne nemá s čím chváliť. V obchodnom dome na severe Slovenska spôsobil také veľké faux pas, že celú situáciu si musel ujasňovať s pracovníkom bezpečnostnej služby SBS. Laurenčík totiž nevedomky odišiel z obchodu s tovarom, za ktorý nezaplatil. Za všetko vraj môže roztržitosť a musel dokonca platiť pokutu!

archívne video

Na Slovensku podľa Laurenčíka absentuje vnútropolitická diskusia o tom, aká EÚ je pre Slovensko najprijateľnejšia (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

Na celý incident upozornil regionálny štáb TV JOJ, ktorý sa nachádzal v Žiline. Politik pochádza z neďalekej Terchovej. Do Žiliny sa vybral na nákup, no dopadlo to skutočne nešťastne.

Poslanec Milan Laurenčík
Zobraziť galériu (2)
Poslanec Milan Laurenčík  (Zdroj: TASR - Jaroslav Novák)

Krádež či nedorozumenie?

Svedkovia sa začali sťažovať, že aktívneho politika vraj pristihli pri tom, ako kradne, no všetko bolo len jedno veľké nedorozumenie. Súčasný podpredseda parlamentu totiž z jedného z obchodov vyšiel bez toho, aby za tovar, ktorý si medzitým vložil do vrecka, zaplatil. Hoci to celé pre člena klubu SaS vyznieva veľmi nelichotivo, sám sa podujal na veľké vysvetľovanie o tom, čo sa vlastne stalo.

"Bol som kupovať nejaké skrutky, žiarovky, ktoré som si v obchodnom centre normálne navážil. Boli tam ale aj skrutky, ktoré nemali kód a boli v otvorenej krabičke. Štyri z nich som si zobral, lebo som také potreboval a chcel som sa pri pokladni opýtať, ako sa dajú odvážiť a či sa dajú kúpiť aj jednotlivo po kusoch," povedal v telefonáte štábu televízie Laurenčík. Ten sa potom, ako to už v takýchto prípadoch býva, rozhodol v centre poobzerať aj po inom tovare a na ten, ktorý mal vo vrecku úplne zabudol. 

Opletačky s SBS-károm a platenie pokuty

"Prešiel som potom na konci pokladňou, pričom som za tie skrutky, ktoré som mal vo vrecku, nezaplatil, v dôsledku čoho ma zastavil SBS-kár," popisuje Laurenčík. Situáciu vysvetľoval aj pracovníkovi bezpečnostnej služby priamo na mieste. Zrejme však nedostatočne, keďže aj zaplatil poriadkovú pokutu. "Ten tovar mohol mať hodnotu od 20 do 40 centov. Nič som neukradol," vyjadril svoje presvedčenie Laurenčík. Sám uznáva vlastnú chybu a ako príčinu uvádza roztržitosť. Momentálne vraj rieši osobné a vážne starosti. Spomína tiež dôležité stretnutie, na ktoré sa vraj ponáhľal.

Viac o téme: KrádežNákupné strediskoŽilinaMilan LaurenčíkSBS služba
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu