Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Zomrel exposlanec Národnej rady SR a bývalý starosta bratislavského Ružinova

Pavol Kubovič Zobraziť galériu (2)
Pavol Kubovič (Zdroj: TASR/Martin Baumann)

BRATISLAVA - Zomrel exposlanec Národnej rady SR a bývalý starosta Ružinova Pavol Kubovič. Na sociálnej sieti o tom informoval starosta Ružinova Martin Chren.

"Osobne sme sa nepoznali, ako ružinovský starosta však slúžil dve volebné obdobia, v rokoch 1998 až 2006," uviedol Chren a vyjadril sústrasť pozostalým. Bývalý starosta bol aj podpredsedom SDKÚ-DS, v rokoch 2002 až 2006 bol poslancom NR SR. Kondolenčná kniha bude umiestnená vo vestibule miestneho úradu v Ružinove.

Zomrel exposlanec Národnej rady
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR/Martin Baumann )

Pavol Kubovič sa narodil 31. januára 1960 v Lučenci. Po maturite študoval na Stavebnej fakulte na Slovenskej vysokej škole technickej v Bratislave, ktorú úspešne ukončil v roku 1993. Ako starosta bratislavskej mestskej časti Ružinov pôsobil dve volebné obdobia v rokoch 1998 – 2006. Poslancom NR SR za SDKÚ-DS sa prvýkrát stal v roku 2002.

V parlamente bol podpredsedom Zahraničného výboru NR SR a Výboru NR SR pre európske záležitosti a členom Výboru NR SR pre nezlučiteľnosť funkcií. Do NR SR za SDKÚ-DS úspešne kandidoval aj v parlamentných voľbách v roku 2010. O vstup do parlamentu sa uchádzal aj v predčasných voľbách v roku 2012, ale poslancom sa nestal. 

Viac o téme: Pavol KubovičNárodná rada Slovenskej republiky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu