Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

OĽaNO zatiaľ nepovedalo, kým nahradí Krúpu na poste šéfa výboru

(Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Post predsedu Výboru Národnej rady (NR) SR pre obranu a bezpečnosť patrí hnutiu OĽANO. Povedal to predseda poslaneckého klubu OĽANO Michal Šipoš s tým, že nebudú mať v klube problém nájsť náhradu za Juraja Krúpu, ktorý z klubu OĽANO nedávno odišiel.

"Podľa dohôd patrí post hnutiu OĽANO. Keď zasadne poslanecký klub, budeme sa baviť aj o tomto. Myslím si, že nie je problém nájsť adekvátnu náhradu," povedal Šipoš. Mená možných náhradníkov nepovedal, najprv to chcú podľa jeho slov prediskutovať v klube aj s konkrétnym človekom.

Archívne video: Juraj Krúpa vstúpil do klubu SaS, Richard Sulík upravil uznesenie, odchod liberálov je čoraz viac reálny

Juraj Krúpa vstúpil do klubu SaS, Richard Sulík upravil uznesenie, odchod liberálov je čoraz viac reálny (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Krúpa oznámil svoj prechod do klubu SaS v závere júla. Odchod z OĽANO zdôvodnil hodnotovými obratmi hnutia a príklonom k ultrakonzervativizmu. Za červenú čiaru označil úvahy o pripustení možnosti vytvorenia menšinovej vlády s podporou "rôznych kriminálnikov, extrémistov a fašistov" počas koaličnej krízy.

Viac o téme: Michal ŠipošJuraj krúpaVýbor Národnej rady
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu