Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Počasie cez víkend mnohých poteší: Žiadne extrémne horúčavy ani zima či dážď! Užijeme si príjemné teploty

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA – Leto je v plnom prúde. Počas uplynulých týždňov nám stihlo ukázať rôzne stránky – od tropických horúčav vysoko na 30 stupňov Celzia až po chladný studený front, kedy sme siahli aj po teplejšej bunde či svetri. Vyzerá to však tak, že nastávajúci víkend nebude extrémny v žiadnom smere a čaká nás príjemné letné, no nie príliš horúce počasie.

V sobotu k nám má od západu zasahovať výbežok tlakovej výš, po okraji ktorého bude cez Pobaltie a Poľsko smerovať ďalej na juhovýchod studený front. Podľa údajov Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ) môžeme počas dňa očakávať malú až zväčšenú oblačnosť a popoludní najmä na severe ojedinele aj prehánky či búrky.

Video: Meteorológ SHMÚ Pavol Beránek a jeho predpoveď počasia na koniec 28. s výhľadom na 29. týždeň 2022

Meteorológ SHMÚ Pavol Beránek a jeho predpoveď počasia na koniec 28. s výhľadom na 29. týždeň 2022 (Zdroj: Facebook/SHMÚ)

Čakajú nás príjemné teploty. Vonku bude teplo, no panovať nebude žiadna tropická horúčava. Najvyššia denná teplota vystúpi na 25 až 30 stupňov, v severnej polovici bude o niečo chladnejšie, väčšinou 19 až 24 stupňov. Teplota na horách vo výške 1500 metrov bude okolo 12 stupňov. Fúkať bude slabý, postupne západný až severozápadný vietor 3 až 9, v nárazoch ojedinele okolo 13 m/s.

Ako uvádza SHMÚ, v nedeľu postúpi studený front z našej oblasti ďalej na juhovýchod a za ním k nám bude od severozápadu zasahovať tlaková výš. Zároveň bude vo vyšších hladinách ovzdušia od severu nad Karpaty zasahovať brázda nízkeho tlaku. 

Počasie cez víkend mnohých
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Vonku bude panovať podobné počasie ako v sobotu. Má byť malá, miestami prechodne zväčšená oblačnosť a na severe a východe sa môžu ojedinele objaviť prehánky. Najnižšia nočná teplota vystúpi na 13 až 8, v údoliach miestami 8 až 3 stupne. Počas dňa sa bude pohybovať v rozmedzí príjemných 24 až 29 stupňov. Na Orave, pod Tatrami a na severovýchode to bude menej, od 18 do 23 stupňov. Zafúka slabý, miestami prevažne severný vietor rýchlosťou 3 až 8 m/s.

Viac o téme: PočasiePredpoveď
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu