Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Na strednom a východnom Slovensku sa môžu vyskytnúť dažde aj búrky: Upozorňujú meteorológovia

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Na strednom a východnom Slovensku sa v sobotu môžu vyskytnúť výdatné dažde aj búrky. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) preto vydal výstrahu prvého stupňa. Informuje o tom na webe.

Výstraha pred dažďom platí pre celý Košický, Prešovský, Žilinský a Banskobystrický kraj až do nedele (31. 7.). Taktiež pre okresy Považská Bystrica, Prievidza a Púchov. Meteorológovia očakávajú miestami úhrn zrážok od 50 do 75 milimetrov. Časť podľa nich spadne pri búrkach.

Meteorologické výstrahy na 30.7.2022
Zobraziť galériu (2)
Meteorologické výstrahy na 30.7.2022  (Zdroj: nczi.sk)

V Banskobystrickom, Košickom, Prešovskom, Žilinskom a takmer celom Nitrianskom a Trenčianskom kraji sa môžu vyskytnúť búrky. Môžu byť spojené s prudkým lejakom s intenzitou 20 až 30 milimetrov za 30 minút s nárazmi vetra 65 až 85 kilometrov za hodinu a s krúpami. "Intenzívny dážď môže vyvolať prechodný vzostup vodných hladín na malých tokoch a výskyt povodňových úkazov mimo tokov, ako je stekanie vody zo svahov, bahnotok, zatopenie pivníc, podchodov, podjazdov a podobne," poukázal SHMÚ. Výstrahu vydal do 20.00 h, v Banskobystrickom kraji do 21.00 h.

Viac o téme: PočasieBúrkyDaždeMeteorológoviaSHMÚ
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu