Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Polícia obvinila mladého Holanďana (24): Z košického letiska chcel odísť s plne natankovanou cisternou

Letisko Košice
Letisko Košice (Zdroj: Miro Vacula)

KOŠICE – Dvadsaťštyriročný Holanďan v noci na piatok prešiel cez oplotenie do skladu leteckých pohonných hmôt (LPH) v areáli košického letiska a chcel odísť s cisternou na tankovanie lietadiel. Potvrdila to hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Lenka Ivanová s tým, že ho obvinili zo zločinu neoprávneného používania cudzieho motorového vozidla v štádiu pokusu.

"Ku škodám na majetku letiska Košice nedošlo, poškodená bola časť oplotenia letiska," povedala hovorkyňa letiska Karolína Linhartová. Podľa jej slov je cisterna vybavená osobitnými bezpečnostnými systémami, ktoré zabránili manipulácii s vozidlom. "Pracovník LPH zaznamenal v uvedených skladoch pohyb, osobu spacifikoval a ihneď zavolal Útvar ochrany letiska a Policajný zbor SR," povedala s tým, že Holanďana na mieste zadržali.

Muža umiestnili do cely policajného zaistenia

Polícia spresnila, že odstavené motorové vozidlo zn. Iveco, ktoré cudzinec naštartoval, bolo plne natankované leteckým palivom v množstve 25.000 litrov v sume približne 60.000 eur. "Bol podrobený dychovej skúške s výsledkom 0,18 mg/l alkoholu v dychu (0,37 promile), opakovaná dychová skúška bola s negatívnym výsledkom," dodala Ivanová, podľa ktorej muža po vykonaní potrebných procesných úkonov umiestnili do cely policajného zaistenia.

Viac o téme: LetiskoPolícia KošiceHolanďan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu