Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Londýnske letisko Heathrow zrušilo 61 letov pre nedostatok personálu

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: SITA/AP/Matt Dunham)

LONDÝN - Londýnske letisko Heathrow v pondelok zrušilo 61 plánovaných letov, pričom toto rozhodnutie postihlo viac ako 10.000 cestujúcich. Predstavitelia letiska uviedli, že nemajú dostatok personálu na obslúženie predpokladaného počtu pasažierov. Informovala o tom televízna stanica Sky News.

Letisko Heathrow požiadalo aerolínie, aby v pondelok nepresmerovali dotknutých cestujúcich na alternatívne lety. Dodalo, že problém s batožinovým systémom v priebehu víkendov spôsobil, že stovky kusov batožiny neboli naložené do lietadiel. "Aby sme zabezpečili fungovanie leteckej prevádzky, požiadali sme niektoré letecké spoločnosti na termináloch 3 a 5, aby vyradili z letového plánu 61 letov," uvádza sa vo vyhlásení letiska. Ak tieto opatrenia nebudú dostatočné, aerolínie sa podľa Heathrowu majú pripraviť na ďalšie obmedzenia.

Londýnske letisko Heathrow zrušilo
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Heathrow sa cestujúcim ospravedlnilo za to, že v súčasnosti nedokáže zaistiť dostatočné služby a vyjadrilo nádej, že sa počet zamestnancov ešte do konca júla vráti na úroveň, aká bola pred pandémiou koronavírusu. Podľa údajov britského Úradu civilného letectva je letisko Heathrow momentálne tretím najhorším v Británii, čo sa týka meškania letov. Nachádza sa približne 23 kilometrov západne od centra Londýna a patrí medzi najvyťaženejšie v Európe.

Viac o téme: LetiskoPersonálLondýnHeathrowRumunsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu