Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Takmer ho to stálo život! Polícia riešila znepokojujúce videá na internete: Mladík si chcel ublížiť

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: FB/Polícia - Trnavský kraj)

BRATISLAVA - Polícia bola upozornená na maloletú osobu, ktorá zverejňovala znepokojujúce videá. Napriek tomu, že polícia je čoraz aktívnejšia na sociálnych sieťach, v prípade ohrozenia života využite radšej telefón a číslo 158.

Polícia na sociálnej sieti zverejnila, že prostredníctvom jedného zo svojich účtov bola upozornená na znepokojujúce videá, ktoré o sebe nakrútila a zverejnila mladistvá osoba. "Videá indikovali, že život danej osoby je v ohrození, a preto boli prijaté okamžité opatrenia. Vďaka informáciám získaným z Odboru počítačovej kriminality Národnej centrály osobitných druhov kriminality Prezídia Policajného zboru (NCODK P PZ) bola vypátraná adresa trvalého bydliska osoby z videa, ktorá na sociálnych sieťach nezverejňovala žiadne súkromné údaje, podľa ktorých by mohla byť rýchlo identifikovateľná," píše polícia. 

Polícia na miesto vyslala hliadku a zistila, že mladistvá osoba sa nachádza doma. Poučili preto jej rodičov o znepokojujúcich videách a zároveň im odporučili postup, ako majú situáciu riešiť. Polícia však upozorňuje, že napriek tomu, že všímavý občan, taktiež v mladšom veku, si zaslúži poďakovanie a rešpekt za promptné zaslanie citlivých videí, Policajný zbor zdôrazňuje, že jedinou najrýchlejšou cestou, ako zalarmovať políciu a pomôcť ľuďom v núdzi je volať na číslo 158.

archívne video

Polícia upozorňuje na kyberšikanu: Toto sú varovné signály (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Košický kraj)

"Tak ako od začiatku spustenia prvého účtu na Facebooku zdôrazňujeme, obsluha našich sociálnych sietí nie je zabezpečená 24 hodín denne. Nech je tento prípad ukážkou toho, že vzájomná všímavosť je dnes kľúčová, keďže policajti nemôžu byť vždy a všade. Aj keď sa napokon mladistvej osobe nič nestalo, je možné, že upozornenie rodičov na jej konanie zabránilo budúcej tragédii," dodala polícia.

Viac o téme: ZásahSamovraždaPokus o samovražduPolícia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu