Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Proces s Dobroslavom Trnkom v kauze Gorila pokračoval výsluchom znalcov

Dobroslav Trnka
Dobroslav Trnka (Zdroj: TASR – Jakub Kotian )

BRATISLAVA - Proces s bývalým generálnym prokurátorom Dobroslavom Trnkom v kauze Gorila pokračoval v pondelok na Okresnom súde (OS) Bratislava I výsluchom troch znalcov. Uviedol to hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak.

"Hlavné pojednávanie je prerušené do stredy 13. júla 2022, keď je naplánované prehrávanie zvukových záznamov," priblížil hovorca. Predtým sa riadne pojednávalo vlani v septembri. V závere roka 2021 zrušili termín hlavného pojednávania pre uprednostnenie inej väzobnej veci, v apríli sa nepojednávalo z dôvodu hospitalizácie obžalovaného.

Archívne video: Vila v Hamuliakove, v ktorej býval bývalý generálny prokurátor Dobroslav Trnka, sa predáva

Vila v Hamuliakove, v ktorej býval bývalý generálny prokurátor Dobroslav Trnka, sa predáva (Zdroj: Topky/PH)

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) podal obžalobu na Dobroslava T. zo zločinu zneužívania právomoci verejného činiteľa. Podľa záverov vyšetrovateľa Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) bývalý šéf Generálnej prokuratúry SR nestíhal všetky trestné činy, o ktorých sa dozvedel.

Polícia uviedla, že Dobroslav Trnka mal prevziať od podnikateľa Mariana K. zvukovú nahrávku, obsahujúcu rozhovory osôb z podnikateľského prostredia, politikov a predstaviteľov štátnych orgánov. Z rozhovorov mali pritom vyplývať podozrenia zo spáchania viacerých trestných činov, najmä korupčného charakteru. Nahrávkou mal Dobroslav T. a ďalšie dve osoby údajne vydierať finančníka Jaroslava Haščáka.

Viac o téme: ProcesBratislavaDobroslav TrnkaGorila
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu