Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Kontroverzná Tabák hlasovala za koniec Sulíka: Má na to svoje dôvody a Slovákov vraj zradil na dodávkach plynu!

Tabák má svojské dôvody, prečo hlasovala za Sulíkov odchod. Zobraziť galériu (4)
Tabák má svojské dôvody, prečo hlasovala za Sulíkov odchod. (Zdroj: Topky/Vlado Anjel, TASR/Jaroslav Novák)

BRATISLAVA - Parlament si momentálne prechádza sériou schôdzí, na ktorých sa hlasuje o odvolávaniach viacerých členoch vlády. Na poslednej to boli ministri Ján Budaj (OĽaNO) a Richard Sulík (SaS). Práve pri druhom spomínanom prekvapil hlavne poslanecký klub OĽaNO, ktorý sa napriek "krvavým nezhodám" s predsedom liberálov rozhodol Sulíka vo funkcii podržať. Neurobila tak však ich bývalá členka Romana Tabák, ktorá má od odchodu už de facto "voľné ruky" a dokázala to aj včera, keď hlasovala za Sulíkov koniec. Svoje dôvody na to vraj má.

archívne video

Poslankyňa Tabák vysvetľuje svoj postoj ohľadom hlasovania o vydaní Roberta Fica (Zdroj: Topky/Maarty)

Čierna ovca v prípade odídencov z koalície

Keď sa pozrieme na skupinu nezaradených poslancov, z radu bývalých koaličníkov vyčnieva práve Romana Tabák, ktorá sa rozhodla zahlasovať za návrh odvolania Richarda Sulíka a nejde o žiadny omyl. Naozaj to tak chcela! V skupine odídencov z koaličných radov ako Ján Krošlák či Ján Mičovský pritom vidíme jasný postoj k návrhu - odmietli ho.

Kontroverzná Tabák hlasovala za
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: NRSR)

Chcela to tak a má aj dôvody

Nie je pritom žiadnou novinkou, že Tabák má voči lídrovi SaS výhrady už od plynovej krízy v dôsledku vojny na Ukrajine a nevie mu to odpustiť. Aj to zrejme zohralo rolu v tomto hlasovaní. "Mal povinnosť vedieť, čo tieto sankcie v podobe náhleho obmedzenia dodávok plynu a ropy spôsobia slovenským domácnostiam a priemyslu," kritizuje Tabák ministra hospodárstva.

Tá pripomína aj veľmi dávne časy, kedy plénum hlasovalo ešte o Eurovale. "Keď vedel pred 10 rokmi namietať, aby Slovensko neručilo za hrécke úvery a kvôli tomu aj odišiel z vlády, tak v súčasnosti mal rovnako intenzívne obhajovať hospodárske záujmy Slovenska," myslí si Tabák.

Kontroverzná Tabák hlasovala za
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Romana Tabak)

Liberáli jej odpovedali výsledkami jeho práce

SaS na jej dôvody nijako špeciálne nereagovala, len jej pod statusom zanechali včerajšiu správu o tom, že Slovensko je v naplnenosti plynových zásobníkov na tom najlepšie v rámci EÚ a túto zásluhu pripisujú práve Sulíkovi.

Kontroverzná Tabák hlasovala za
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Romana Tabak)

Viac o téme: OdvolanieHlasovanieRichard SulíkRomana Tabák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu