Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Gröhling podporuje PROTEST učiteľov: Situáciu môže upokojiť len Matovič! Šéf rezortu financií dúfa v zázrak

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA – Minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislav Gröhling (SaS) plne podporuje stredajší protest zamestnancov školstva a ich požiadavky, ktoré na ňom prednesú. Uviedol to v stredu pred rokovaním vlády.

Šéf rezortu financií Igor Matovič pred zasadnutím kabinetu uviedol, že na rokovanie už druhýkrát prináša návrh na zvýšenie platov učiteľov.

Ministri prišli na rokovanie vlády: Gröhling podporuje protest učiteľov, situáciu môže upokojiť len Matovič (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Situáciu môže upokojiť len Matovič

"Oni bojujú za čo som ja dva roky bojoval u ministra financií. Bohužiaľ, je jediný, kto môže rozhodnúť a upokojiť situáciu," povedal šéf rezortu školstva. K ostatným veciam sa chce vyjadriť po rokovaní vlády. Podotkol, že v utorok (14. 6.) mal rokovanie s predsedom vlády Eduardom Hegerom.   

Gröhling podporuje PROTEST učiteľov:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Matovič dúfa, "že sa stane zázrak" a že aj členovia SaS, vrátane ministra školstva jeho návrh podporia. Návrh ide predložiť druhýkrát. "Dúfam, že sa dnes na vláde stane malý zázrak a z ministra, ktorý sa správa ako ochranca výrobcov alkoholu, prevádzkovateľov hazardu a ochranca bohatých firiem konečne stal minister školstva," uviedol. 

Gröhling podporuje PROTEST učiteľov:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Odborový zväz pracovníkov školstva a vedy na Slovensku organizuje v stredu v Bratislave protestné zhromaždenie, ktoré sa začne o 13.30 h na Námestí SNP, následne sa protestujúci presunú pred Národnú radu SR. Školskí odborári sú presvedčení, že všetci zamestnanci škôl si zaslúžia dôstojné ohodnotenie, žiadajú navýšenie platov v školstve.

Viac o téme: ProtestIgor MatovičPlaty učiteľovBranislav Gröhling
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu