Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Novela zákona o pedagogických zamestnancoch nadobudla účinnosť

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Zaraďovanie pedagogických a odborných zamestnancov do kariérnych stupňov a vykonávanie atestácií pre odborníkov z oblasti športu sa mení. Účinnosť nadobudla novela zákona o pedagogických a odborných zamestnancoch. Jej cieľom je motivovať odborníkov zo športovej praxe k zapojeniu sa do vyučovacieho procesu.

Cieľom novely je podľa slov jej autorov najmä zosúladenie s aktuálnymi potrebami aplikačnej praxe, a to najmä v oblastiach, ktoré sa najviac dotýkajú výkonu pracovnej činnosti v kontexte poskytovania výchovy a vzdelávania deťom a žiakom v oblasti pohybu a zdravia. Autori tvrdia, že novela reflektuje aj ciele z programového vyhlásenia vlády, ktorými sú skvalitňovanie výchovy a vzdelávania.

Novelizácia upravuje zaraďovanie pedagogických zamestnancov do jednotlivých kariérnych stupňov tak, aby sa zohľadňovala okrem doterajších predpokladov aj ich prax z oblasti športu. Napríklad trojročné alebo päťročné pôsobenie v najvyššej celoštátnej súťaži SR, obdobnej súťaži v zahraničí alebo v športovej reprezentácii Slovenska.

Viac o téme: ZákonZamestnanciNovelaČinnosťPedagógovia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu