Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

VIDEO Smer reaguje na dnešné obvinenia Fica, Kaliňáka a Paru: Hovoria o politickom boji!

Tlačová konferencia strany Smer-SD Zobraziť galériu (6)
Tlačová konferencia strany Smer-SD (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Národná kriminálna agentúra dnešným vyhlásením prekvapila verejnosť, keď obvinila expremiéra a šéfa Smeru-SD Roberta Fica i exministra vnútra Roberta Kaliňáka zo založenia a zosnovania zločineckej skupiny. Kým Kaliňáka príslušníci zadržali fyzicky, o Robertovi Ficovi sa musí o takom niečom uzniesť parlament, keďže je poslancom. Opozičný Smer-SD v týchto hodinách reaguje na dnešné zadržanie týchto ikonických postáv strany.

VIDEO Tlačová konferencia strany Smer-SD:

Smer reaguje na dnešné obvinenia Fica, Kaliňáka a Paru: Hovoria o politickom boji! (Zdroj: Topky.sk / Vlado Anjel)

Fico na úvod len stručne zhrnul, že na tlačovú konferenciu prišlo veľa novinárov, kdežto pri tlačovkách o rastúcich cenách na nich takmer nikto nie je. "Neviem či niekto takýto rekord politických obvinení prekonal," povedal Fico na margo svojho už štvrtého obvinenia zo strany NAKA. "Z uznesenia vôbec nie je jasné o akú zločineckú organizáciu má ísť. Mal som vraj škodiť Matovičovi, Kiskovi, Lipšicovi, Kollárovi a prokurátorovi Špirkovi," potvrdil dnešné dohady o obsahu obvinenia Fico. Ten zároveň orgány NAKA nazval "bandou Čurillovcov".

Fico tvrdí, že niektorí by ich kľudne aj povešali

"Ako je možné, že sa niečo také mohlo stať v roku 2022? Ten názov tlačovej konferencie nie je len tak - to sú blázni. Ľudia ako Matovič, Osuský, Dostál by nás povešali, keby bol trest za politické delikty. Urobili by to tak ako v 50. rokoch minulého storočia v Československu a ako to robili nacisti v Nemecku počas minulého storočia," pokračuje Fico. Podľa neho je aktuálna vláda už teraz v budúcich voľbách predurčená na neúspech, a tu má vraj prameniť vládna snaha "porátať sa" s opozíciou.

VIDEO Smer reaguje na
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Ten pripomína aj známe citácie vyšetrovateľov NAKA, ktoré boli odpočuté a medializované.

VIDEO Smer reaguje na
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Fico pripomína, že mu môžu zobrať pas a nedostane sa tak do zahraničia

Fico dodal, že 26. apríla bol predvolaný ako svedok v rámci vypočúvania v tejto kauze. Podľa neho to nie je náhoda, pretože v tomto období mal naplánovanú cestu do Bruselu a tiež boli na pláne protesty. Ráta aj s tým, že mu môžu zobrať pas, čo by mu skomplikovalo takúto zahraničnú cestu. "To čo sa dnes udialo, to je politická objednávka. Toto nemohli urobiť bez súhlasu Hegera, Matoviča a Mikulca. Viete prečo to má úrad špeciálnej prokuratúry? Lebo si vymysleli zločineckú skupinu," tvrdí v sumári Fico.

VIDEO Smer reaguje na
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Ten pripúšťa, že možno príde aj návrh na vzatie do väzby, čo považuje za absurdné. "Sme pripravení podať návrh na okamžité odvolanie Mikulca. To je posledná kvapka s ohľadom na vysporiadanie sa s týmto vagabundom na čele ministerstva vnútra," pritvrdil šéf Smeru.

VIDEO Smer reaguje na
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Obvinenie Fico komentoval už aj na sociálnej sieti

Líder Smeru-SD Robert Fico považuje svoje obvinenie za politickú pomstu a pokus zlikvidovať predsedu najsilnejšej opozičnej parlamentnej strany. "Národná kriminálna agentúra ma dnes ako opozičného lídra štvrtýkrát politicky obvinila. Nie preto, že by som bol podozrivý z korupcie alebo inej ekonomickej trestnej činnosti. Ale preto, že si ako opozičný politik robím svoju robotu," vyhlásil v stanovisku Fico. Poukázal na to, že Smer-SD denne upozorňuje na neschopnosť vlády a prezidentky, ale aj manipulácie trestného systému. "Toto ma, do psej matere, naštartovalo poriadne. Sú to vymyslené hovadiny," neodpustil si aj šťavnatejší slovník Fico na záver.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Topky.sk (@topkysk)

Vymyslený príbeh, hovorí Fico

"V obvinení si doslova vymysleli príbeh, ako som vraj vytvoril zločineckú skupinu, ktorá mala škodiť Kiskovi, Matovičovi a Kollárovi," povedal Fico. Zoznam poškodených je podľa neho "dôkaz nad dôkazy", že ide o politický revanš. Skonštatoval, že je obvinený preto, lebo bol v rokoch 2006 – 2018 predsedom vlády a nahlas hovoril o daňových podvodoch lídra OĽANO Igora Matoviča a exprezidenta Andreja Kisku.

Robert Fico reaguje na svoje obvinenie: Tvrdí, že ide o čistú politickú pomstu (Zdroj: Facebook/Robert Fico )

V súvislosti so svojím obvinením tvrdí, že všetko bolo organizované na pokyn a so súhlasom vládnych politických špičiek. Nad rámec právneho štátu a demokracie považuje Fico aj obvinenie advokátov Roberta Kaliňáka a Mareka Paru. "Ide o zjavný pokus zločineckých štruktúr na NAKA a na Úrade špeciálnej prokuratúry zlikvidovať efektívnu obhajobu obvinených v prípadoch zjavného krivenia spravodlivosti a manipulácie s trestnými konaniami v neprospech nominantov opozície," myslí si Fico.

Viac o téme: ZadržanieReakciaRobert FicoRobert KaliňákSmer-SDNAKADávid Lidntner
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu