Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Polícia začala trestné stíhanie v prípade mŕtveho novorodenca v hniezde záchrany

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR - Erika Ďurčová)

BRATISLAVA - Polícia začala trestné stíhanie v prípade utorkového (19. 4.) nálezu mŕtveho novorodenca v hniezde záchrany v Národnom ústave detských chorôb (NÚDCH) v Bratislave. Stíhanie začala vo veci trestného činu usmrtenia. Informovala o tom bratislavská krajská policajná hovorkyňa Jana Šimunková.

Prípadom sa zaoberajú policajti Okresného riaditeľstva Policajného zboru Bratislava III. "Vo veci vykonávajú všetky potrebné procesné úkony, ktorých cieľom je náležité objasnenie tejto udalosti," spresnila. S prihliadnutím na citlivosť prípadu polícia v tomto štádiu konania neposkytuje bližšie informácie.

Podľa portálu noviny.sk našli mŕtve dieťa v hniezde záchrany v utorok dopoludnia. Hovorkyňa NÚDCH Dana Kamenická zdôraznila, že funkčnosť hniezda záchrany sa pravidelne kontroluje.

Lengvarský zatiaľ nález mŕtveho novorodenca nechce komentovať 

Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO) sa zatiaľ nechce vyjadrovať k nálezu mŕtveho novorodenca v bratislavskom hniezde záchrany. S prijatím opatrení, ktoré majú podobným prípadom zabrániť, chce počkať na ďalšie informácie z vyšetrovania. Uviedol to na stredajšej tlačovej konferencii. 

"Potrebujem mať najskôr patričné množstvo informácií, aby som opatrenia mohol prijať, a takisto, aby ich prijali všetky nemocnice, kde takéto hniezda záchrany sú," povedal minister. Nemyslí si, že za prípad by mal zodpovedať riaditeľ nemocnice. "Ten systém tam bežal dlhé roky a beží aj v iných hniezdach záchrany," skonštatoval. K prípadnému vyvodeniu personálnej zodpovednosti iných pracovníkov sa chce vyjadriť až po získaní ďalších informácií. 

Lengvarský sa chce zaujímať aj o podrobnosti fungovania hniezda záchrany. "Musíme prijať také opatrenia, aby sa to už nestalo nikde inde," povedal. Posledná kontrola zariadenia bola podľa ministra vykonaná 13. apríla, zariadenie malo byť funkčné.

Polícia už začala trestné stíhanie v prípade utorkového (19. 4.) nálezu mŕtveho novorodenca v hniezde záchrany v Národnom ústave detských chorôb (NÚDCH) v Bratislave. Stíhanie začala vo veci trestného činu usmrtenia. Podľa portálu noviny.sk našli mŕtve dieťa v hniezde záchrany v utorok dopoludnia. Hovorkyňa NÚDCH Dana Kamenická zdôraznila, že funkčnosť hniezda záchrany sa pravidelne kontroluje.

Viac o téme: NovorodenecHniezdo záchranyTrestné stíhanieBratislava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu