Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Desivé zábery: Dieťa viselo z ôsmeho poschodia, o všetkom rozhodli sekundy

Dieťa viselo z ôsmeho poschodia. Zobraziť galériu (3)
Dieťa viselo z ôsmeho poschodia. (Zdroj: Twitter/Bogdan Boner)

NUR-SULTAN - V hlavnom meste Kazachstanu sa odohrali mrazivé scény, keď 3-ročné dievčatko vypadlo z okna na ôsmom poschodí a viselo na fasáde budovy. 36-ročný Sabita Shontakbajev sa pustil do záchrany dieťaťa bez ohľadu na nebezpečenstvo. Tento muž bol oslavovaný ako hrdina a záznam jeho počinu dobyl internet.

Hororové scény sa odohrali 11. mája ráno v hlavnom meste Kazachstanu – meste Nur-Sultan (bývalá Astana). Okoloidúci si s hrôzou všimli, že z okna jednej z budov visí malé dieťa.

Dieťa (3) viselo na ôsmom poschodí

Neďaleko prechádzal robotník na stavbe Sabita Shontakbajev. Muž, ktorý videl nebezpečnú situáciu, neváhal ani chvíľu. Utekal do bytu na poschodí pod tým, kde viselo 3-ročné dieťa a išiel ho zachrániť.

S priateľom sme zaklopali na dvere susedom, ktorí bývajú na siedmom poschodí. Vyliezol som na okno k dievčaťu. Nemal som bezpečnostný pás, tak ma kamarát držal za nohy. V tej chvíli som na nič nemyslel, chcel som len pomôcť dieťaťu, informoval Shontakbajev v rozhovore pre agentúru Kazinform.

Hrdina ocenený štátom

O mužovom hrdinskom čine začali písať médiá v Kazachstane aj na celom svete. Za svoj postoj bol Shontakbajev vyznamenaný kazašským námestníkom ministra pre mimoriadne situácie odznakom „Hrdinstvo v núdzových situáciách“.

36-ročného muža prijal aj primátor hlavného mesta Altaj Kulginov, ktorý mu poďakoval za obetavosť a odvahu. Mestský správca zohnal mužovi lepšiu prácu.

Desivé zábery: Dieťa viselo
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Twitter/Bogdan Boner)

S prihliadnutím na Sabitovo vzdelanie a skúsenosti sme sa s riaditeľom závodu na výrobu rušňov dohodli na jeho budúcom zamestnaní. Predtým Shontakbajev pracoval v kazašskej železničnej a logistickej spoločnosti, takže má skúsenosti v tejto oblasti, povedal Kulginov. Muž tak bude môcť ukončiť doterajšiu prácu na stavbe.

Desivé zábery: Dieťa viselo
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Twitter/Bogdan Boner)

Nový hrdina Kazachstanu dostal od primátora hlavného mesta aj ubezpečenie, že sa môže spoľahnúť na pomoc pri privezení manželky a štyroch detí do Nur-Sultanu a pri splácaní rodinných dlhov.

V kazašských médiách sa tiež píše, že Shontakbajevovci pôjdu v lete na dovolenku do letoviska Burabaj. Šesťčlenná rodina čoskoro dostane od miestneho developera aj trojizbový byt.

Viac o téme: OknoDieťaZáchranaVisieť
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu