Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

PREDPOVEĎ POČASIA Blížiaci sa víkend bude mimoriadne príjemný: Slnečno a vysoké teploty!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Jar je definitívne tu, cez víkend sa mení zimný čas na letný a zrejme tak nadobro zakývame tohtoročnej zime. Víkend bude, čo sa týka teplôt, mimoriadne príjemný a mnohých vysoké teploty určite potešia. Aké však bude počasie cez víkend? Prognózy meteorológov sú mimoriadne priaznivé!

Archívne VIDEO Bratislavčania si užívajú príjemné jarné počasie

Bratislavčania si užívajú príjemné jarné počasie (Zdroj: Topky/Maarty)

Pracovný týždeň je za nami, tentokrát bol mimoriadne príjemný, čo sa teplôt týka. Slováci mohli konečne odložiť zimné bundy a mnohí sa pohybovali po vonku v tričkách, prezuli autá, prípadne odzimovali bicykle. A rovnako príjemný bude podľa meteorológov aj blížiaci sa víkend.

Sobota

Noc z piatka na sobotu bude prevažne jasná, avšak naďalej mimoriadne chladná. Najnižšia nočná teplota dosiahne 0 až -5 stupňov Celzia, na horách prevažne teplejšie do 0 stupňov Celzia. Vplyv tlakovej výše so stredom nad Britskými ostrovmi zoslabne. Zároveň sa nad severozápadným Ruskom prehĺbi tlaková níž a studený front s ňou spojený postúpi od severu nad Poľsko a Ukrajinu,“ upozorňujú meteorológovia.

PREDPOVEĎ POČASIA Blížiaci sa
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: predpovede.sk)

V sobotu cez deň bude jasno, popoludní bude od severu pribúdať oblačnosti. Naďalej však bude teplo, ortuť teplomerov vystúpi na 16 až 21 stupňov Celzia, na Orave, Liptove a Spiši od 12 do 16 stupňov Celzia. Na horách do 1500 metrov nad morov bude okolo piatich stupňov Celzia. Pofukovať bude slabý vietor s rýchlosťou do 30 kilometrov za hodinu, v nárazoch ojedinele do 45 kilometrov za hodinu.

Nedeľa

V noci zo soboty na nedeľu si pospíme o hodinu menej, zimný čas sa totiž mení na letný. Táto noc bude polojasná až oblačná, miestami prechodne zamračená a so zrážkami. Vo vysokých polohách sa očakáva sneženie. Najnižšia nočná teplota dosiahne 7 až 2 stupne Celzia, na Horehroní, Dolnom Spiši, či v Žilinskom a Prešovskom kraji od 1 do -4 stupňov Celzia.

PREDPOVEĎ POČASIA Blížiaci sa
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: predpovede.sk)

„Cez Karpaty a Ukrajinu postúpi ďalej na juhovýchod studený front spojený s tlakovou nížou nad severozápadným Ruskom. Za ním sa k nám od severozápadu rozšíri tlaková výš,“ ozrejmili meteorológovia. Nedeľa bude prevažne polojasná a bez zrážok. Najvyššia denná teplota vystúpi na 14 až 19 stupňov Celzia, na Orave, Liptove a Prešovskom kraji maximálne do 12 stupňov Celzia. Fúkať bude prevažne slabý vietor s rýchlosťou do 30 kilometrov za hodinu, v Above a na Dolnom Zemplíne do 50 kilometrov za hodinu.

Pondelok

Začiatok nového pracovného týždňa bude rovnako teplý. Noc z nedele na pondelok bude chladná, s teplotami od 0 do -5 stupňov Celzia, na západe v svahových zónach do 1 stupňa Celzia. Cez deň bude jasno až polojasno, najvyššia denné teplota vystúpi na 17 až 22 stupňov Celzia, na severe a krajnom východe do 15 stupňov Celzia. Cez bude bezvetrie, prípadne bude fúkať iba slabý vietor s rýchlosťou do 20 kilometrov za hodinu.

PREDPOVEĎ POČASIA Blížiaci sa
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: predpovede.sk)

 

 

Viac o téme: TeploPočasiePredpoveď počasia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu