Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

KAUZA Pellegrini má luxusné auto aj šoféra od SAD Zvolen! Predseda Hlasu tvrdí, že za to platí

(Zdroj: Topky/Vlado Anjel )

BRATISLAVA/ZVOLEN - Predseda Hlasu Peter Pellegrini si mal po tom, ako založil stranu, vybaviť u šéfa SAD Zvolen šoféra aj auto. Doposiaľ nie je jasné, či za to Pellegrini platí.

Predsedovi Hlasu Petrovi Pellegrinimu robil v čase, keď bol premiérom, ochrankára Viliam Dolinský. Toho neskôr Pellegrini presvedči, aby odišiel od polície a robil u osobného šoféra. Dolinský s tým súhlasil a išiel pracovať pre Hlas-SD, avšak oficiálne ho zamestnal prevádzkovateľ autobusových spojov SAD Zvolen. 

Tam má podľa DenníkaN hlavné slovo Pellegriniho kamarát. Firmu mal predseda Hlasu doteraz stáť 56-tisíc eur. SAD Zvolen dáva na jeho šoféra mesačne 3500 eur. Podľa zistení denníka má Pellegrini vďaka šéfovi SAD Zvolen Adrianovi Polónymu aj auto, na ktorom sa vozí. Šéf Hlasu tvrdí, že auto a šoféra nemá zadarmo, no z účtovnej závierky za rok 2020 vyplýva, že auto ani šoféra neplatili. Pellegrini na otázky denníka ohľadom financovania auta a šoféra neodpovedal.

Peter Pellegrini sa po otázkach o financovaní vlastnej strany pohádal s novinárkou. Z tlačovky odišiel

archívne video

Pellegrini sa po otázkach o financovaní vlastnej strany pochytil s novinárkou, napokon odišiel (Zdroj: Topky/Maarty)

So spolumajiteľom a predsedom predstavenstva SAD Zvolen Adrianom Polónym sa pozná Pellegrini od detstva. Obaja pochádzajú z Banskej Bystrice. Ide o vplyvného podnikateľa v banskobystrickom regióne, ktorý v minulosti podnikal aj s trestne stíhaným Norbertom Bödörom.

Viac o téme: AutoŠoférPeter PellegriniSAD ZvolenHlas-SD
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu