Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Najvyšší súd znížil tresty trojici obžalovaným v kauze pozemkovej mafie

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA – Najvyšší súd (NS) SR znížil tresty trojici obžalovaným v kauze tzv. bratislavskej pozemkovej mafie, zároveň však zrušil oslobodzujúcu časť rozsudku. O rozhodnutí, ktoré sa týkalo odvolania trojice obžalovaných Radoslava Z., Slavomíra O. a Ladislava B. a tiež odvolania prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP), informovala hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová.

"Najvyšší súd na utorkovom verejnom zasadnutí rozhodol tak, že na podklade odvolania obžalovaných zrušil odsudzujúcu časť rozsudku ŠTS a po úprave formálnych chýb a nedostatkov rozsudok v tejto časti nanovo vyhlásil s tým, že obžalovaným s poukazom na dĺžku trestného stíhania znížil tresty odňatia slobody, a to obžalovanému Radoslavovi Z. z 15 na 12 rokov, obžalovanému Slavomírovi O. zo sedem na päť rokov a obžalovanému Ladislavovi B. z desať na osem rokov. Oslobodzujúcu časť rozsudku NS SR na podklade odvolania prokurátora zrušil a v tejto časti vrátil ŠTS na opätovné prejednanie a rozhodnutie," spresnila Važanová.

Trojica obžalovaných bola súčasťou organizovanej skupiny založenej v roku 2005, ktorá mala páchať rôznu trestnú činnosť zameranú predovšetkým na nelegálne prevody nehnuteľností – podvody, ich legalizáciu a s tým súvisiace falšovanie a pozmeňovanie verejných listín.

Viac o téme: ObžalovanýKauzaPozemková mafiaBratislavaNajvyšší súd
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu