Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Matovič nevylučuje posilnenie obranného rozpočtu, apeluje na efektívnosť

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Minister financií Igor Matovič (OĽANO) nevylučuje posilnenie obranného rozpočtu štátu. Zdôraznil však, že nakupovať v rámci armády treba zodpovedne a efektívne. V súvislosti s vojnou na Ukrajine to uviedol po stredajšom rokovaní vlády.

"Na základe situácie, ktorú vidíme za našimi hranicami, je na mieste sa zaoberať tým, ako posilniť obranný rozpočet. Je to legitímna otázka," povedal Matovič.

Matovič nevylučuje posilnenie obranného rozpočtu, apeluje na efektívnosť (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Treba sa zamyslieť, či sme sa v obranných nákupoch vybrali správnou cestou

Na druhej stane sa podľa neho treba zamyslieť, či sme sa v obranných nákupoch vybrali správnou cestou, napríklad pri obrnených transportéroch. Podotkol, že tieto je schopný zlikvidovať aj dron, ktorý stojí zlomok ceny a môže byť efektívnejší. Prípadná diskusia sa podľa neho bude musieť týkať aj otázky, na úkor akej oblasti sa bude zvyšovať obranný rozpočet.

Matovič nevylučuje posilnenie obranného
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Na margo slovenskej politickej scény uviedol, že vojna na Ukrajine nám umožňuje lepšie roztriediť jednotlivé strany na nej. Líder Smeru-SD Robert Fico má podľa neho "na čele napísané, že bez problémov by vydal Slovensko do rúk Putina". Odvoláva sa na názory, ktoré jeho strana prezentuje. "O Republike a fašistoch ani nehovorím," podotkol líder OĽANO. Dodal, že predseda mimoparlamentného Hlasu-SD Peter Pellegrini sa zas vždy postaví na niektorú stranu podľa prieskumov verejnej mienky.

Viac o téme: RuskoIgor MatovičUkrajinaVojna na Ukrajine
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu