Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Mikulec rešpektuje rozhodnutie generálnej prokuratúry, naďalej Hamranovi dôveruje

Minister vnútra SR Roman Mikulec Zobraziť galériu (2)
Minister vnútra SR Roman Mikulec (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Minister vnútra SR Roman Mikulec (OĽANO) rešpektuje rozhodnutie generálnej prokuratúry (GP) vo vzťahu k štyrom vyšetrovateľom NAKA.

"Vychádza pritom z medializovaných informácií, keďže doposiaľ úplný a oficiálny text uznesenia nevidel," oznámila hovorkyňa rezortu Barbara Túrosová. Upozornila, že vyšetrovanie naďalej pokračuje. "Minister vnútra plne dôveruje dočasne poverenému prezidentovi Policajného zboru Štefanovi Hamranovi a jeho personálnym rozhodnutiam," dodala Túrosová.

Na postavenie vyšetrovateľov mimo službu vyzval ministra líder opozičného Smeru-SD Robert Fico. Za dôvod považuje fakt, že vyšetrovatelia čelia obvineniu zo zneužitia právomoci verejného činiteľa. Kritizuje tiež, že boli postavení na vyššie pozície. GP SR zrušila vyšetrovateľom Národnej kriminálnej agentúry Jánovi Čurillovi a Pavlovi Ďurkovi obvinenie v dvoch skutkoch. Kvarteto vyšetrovateľov NAKA a bývalý dočasne poverený šéf Úradu inšpekčnej služby (ÚIS) Peter Scholtz naďalej čelia obvineniu zo zneužitia právomoci verejného činiteľa.

Peter Scholtz, inšpekcia
Zobraziť galériu (2)
Peter Scholtz, inšpekcia  (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Jeden z vyšetrovateľov Ján Čurilla sa stal po nástupe Hamrana zástupcom riaditeľa NAKA Bratislava. Peter J. je zástupcom riaditeľa odboru na NAKA západ. Hamran oznámil, že dôvod na prehodnotenie svojich personálnych krokov nevidí. Vyšetrovatelia majú naďalej jeho dôveru.

Viac o téme: Generálna prokuratúraNAKAŠtefan HamranRoman Mikulec
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu