Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Nicholsonová poriadne zotrela Sulíka! Pridal sa aj poslanec z OĽaNO, rozruch spôsobil jediný status o búraní domu!

Sulíkovi naložila Nicholsonová aj poslanec Pollák z OĽaNO,a to pre jeden status. Zobraziť galériu (4)
Sulíkovi naložila Nicholsonová aj poslanec Pollák z OĽaNO,a to pre jeden status. (Zdroj: Topky/Vlado Anjel, TASR/Jakub Kotian)

BRATISLAVA/PLAVECKÝ ŠTVRTOK - Tí, ktorí sledujú politiku už dobre vedia, že medzi lídrom SaS Richardom Sulíkom a jeho bývalou straníckou kolegyňou a europoslankyňou Luciou Ďuriš Nicholsonovou to začalo hodnotovo škrípať už dávno, a to až tak, že odišla zo strany. Jej odpor k hodnotovým otázkam sa ešte umocnil po poslednom statuse vicepremiéra Sulíka o búraní domu v Plaveckom Štvrtku. Práve jeho slová o tom, aká je to ťažká práca vyvolali v Nicholsonovej zlosť, a nebola v tom sama!

Sulík sa na sociálnej sieti totiž "pochválil" tým, že intenzívna snaha priniesla ovocie. Komentoval tak dianie v obci Plavecký Štvrtok, kde museli odstrániť nelegálne postavený dom. "Neverili by ste, koľko roboty je okolo toho, aby sa jednoducho začal dodržiavať zákon. Teraz sa však ukázalo, že zákony platia," povedal Sulík. V obci je tiež značné zastúpenie rómskej komunity.

Nicholsonová poriadne zotrela Sulíka!
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Richard Sulík)

Nicholsonová mu nič nedarovala

Niekdajšia podpredsedníčka SaS a aktuálne europoslankyňa Lucia Ďuriš Nicholsonová sa na tento status nedokázala len tak prizerať a Sulíkovi poriadne vo viacerých riadkoch naložila. "Vysporiadanie sa s ilegálnymi osadami je veľký cieľ - dá sa to cez naštartovanie prestupneho sociálneho bývania s podpornými sociálnymi službami. Nepostrehla som, že by ste takýto projekt spustili v spolupráci štátu a samosprávy," kopla si Nicholsonová.

Prezidentka SR Zuzana Čaputová sa pri príležitosti Medzinárodného dňa žien stretla s predstaviteľkami profesijných a mimovládnych organizácií a aj s poslankyňami Národnej rady SR a Európskeho parlamentu
Zobraziť galériu (4)
Prezidentka SR Zuzana Čaputová sa pri príležitosti Medzinárodného dňa žien stretla s predstaviteľkami profesijných a mimovládnych organizácií a aj s poslankyňami Národnej rady SR a Európskeho parlamentu  (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Takéto riešenia mali aj Kotleba či Mazurek, odkázala mu

Tá sa ho následne pýtala aj na to, čo sa stalo s rodinou, ktorá tam prebývala. "Boli v tej rodine deti? Takto nejako navrhovali riešiť osady Mazurek s Kotlebom," neodpustila si ďalšiu poznámku na Sulíkovu adresu Nicholsonová.

"Nenaštartovali ste žiadne projekty, nie ste schopní čerpať ani eurofondy určené na osady, nenaštartovali ste ani tu prestupnú formu sociálneho bývania. (..) Nepohli ste prstom," dodala ešte europoslankyňa a bývalá SaSkárka. Na záver mu ešte ponúkla "dobrú radu". "Prehovorte toho Ivana Korčoka, nech sa chopí vedenia SaS, lebo o chvíľu strana odborníkov uz nebude mať čo ponúknuť. Pozdravujem ťa, preceda," uzavrela.

Pridal sa aj Pollák z OĽaNO

Po Sulíkovom statuse to nenechal len tak ani poslanec rómskej národnosti za OĽaNO Peter Pollák, ktorého sa rovnako slová vicepremiéra dotkli. "Obmedzený pohľad slobodného liberála," začal štipľavo Pollák. Sulíka dokonca počastoval tým, že niečo od Mariana Kotlebu "pochytil".

Nicholsonová poriadne zotrela Sulíka!
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Peter Pollák - Poslanec NRSR)

Viac o téme: DomBúranieRómoviaRichard SulíkPeter PollákPlavecký ŠtvrtokLucia Ďuriš Nicholsonová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu