Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Elita národa! VIDEO Ďalšie nechutné divadlo v parlamente: Kontroverzný poslanec sa pochytil s Tabak priamo za pultíkom

Tabák prišla za Sujom až k rečníckemu pultu. Zobraziť galériu (3)
Tabák prišla za Sujom až k rečníckemu pultu. (Zdroj: Topky/Vlado Anjel, TASR/Martin Baumann)

BRATISLAVA - Bez nej by to v parlamente nebolo vôbec veselé. Poslankyňa Romana Tabák má na konte ďalší virálny výstup, ktorý sa určite zapíše nie len do pamäti internetov, ale ja do archívu Národnej rady SR. Práve uprostred toho, ako za rečníckym pultom hovoril poslanec Miroslav Suja (Republika) a ospravedlňoval sa jej za poznámky o prehratom zápase a "manekýnke", to predstaviteľka klubu OĽaNO nevydržala a s poslancom si to prišla vydiskutovať priamo za pultík ručne!

VIDEO Poslankyňa Tabák prišla za Sujom až za rečnícky pult:

Tabák si nenechala poznámky poslanca Suju v pléne a prišla za ním až k pultíku, Kollár sa smial (Zdroj: TV NR SR)

Ani februárová schôdza Národnej rady SR nezačala práve veselo. Najskôr si poslanci uctili pamiatku zosnulého Jozefa Buriana zo Smeru, no ďalší priebeh schôdze začal byť ešte ostrejší.

Začalo sa to, keď vystúpil Suja

Postarala sa o to dvojica Romana Tabák a Miroslav Suja. Suja totiž rokovací deň začal tým, že bol vyzvaný na ospravedlnenie sa za výroky na stranu poslanca Jána Benčíka z klubu SaS. Suja síce predstúpil pred rečnícky pult, ale zďaleka nešlo o ospravedlnenie, ako také. Jedno síce aj prišlo, no Suja Benčíka ešte viac a so zvýšeným hlasom kritizoval.

Elita národa! VIDEO Ďalšie
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR/Dano Veselský)

Suja však svoje ospravedlnenie ani zďaleka nenamieril k Benčíkovi, ale namiesto toho si vybral poslankyňu Romanu Tabák z OĽaNO, ktorej sa ospravedlňoval za článok a informáciu o "predanom zápase" a poslankyňu Tabák počastoval novým prirovnaním. "Bola to druhá tenistka, nie Romana Tabák. Tabák v tom článku bola spomínaná len ako manekýnka. Ospravedlňujem sa za to," povedal Suja v pléne.

Obchytkávanie a Kollárov smiech

Po týchto slovách sa poslankyňa z klubu OĽaNO zdvihla a podišla priamo k Sujovi za rečnícky pult, pričom bola predsedom NR SR Borisom Kollárom viackrát vyzvaná, aby sa "upokojila". Keď však Kollár uvidel, čo sa pri pultíku deje, nezdržal sa a začal sa smiať. "Pani poslankyňa nemôžete chodiť za rečnícky pult," povedal rázne Kollár. "Ani obchytkávať poslanca Suju," začal sa smiať šéf Sme rodina.

Celú scénu, ako sa Tabák snaží dostať pred mikrofón a rukami odtláča ramená Suju potom sledovalo celé plénum so smiechom. Celá situácia bola akoby vystrihnutá z komediálneho filmu. "Ako ja toto vysvetlím svojej milovanej? Ako?" pýtal sa so sarkazmom počas "oblapkávania" poslankyňou Tabák Suja, ktorý dokonca v návale emócii zhodil penový filter z jedného z mikrofónov.

Tabák sa už len márne snažila prehovoriť do už vypnutých mikrofónov, pretože Kollár prestávkou nakrátko prerušil schôdzu, po ktorej sa však ešte ušiel priestor aj samotnej poslankyni.

Prečo urážate ženy? Pýtala sa Tabák vo faktickej poznámke

"Pán poslanec, neviem, prečo sa mi neviete normálne ospravedlniť a priznať si chybu. Prečo ma zase urážate, že som nejaká manekýnka. Ja som hrala profesionálne tenis, semifinále Wimbledonu, Roland Garros. Ja to nechápem, vy stále musíte urážať ženy?" pýtala sa Suju vo faktickej poznámke poslankyňa OĽaNO.

Elita národa! VIDEO Ďalšie
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Suja ešte svoj výrok dovysvetlil a doplnil ospravedlnenie. "Ešte raz, ja sa vám ospravedlňujem. Vysvetlím to, v tom článku bolo písané o tenistke, ktorá predávala zápasy a bolo tam tiež písané o vás, ale v dobrom, že sa venujete okrem tenisu aj modelingu, slovom modelka. Ospravedlňujem sa vám, že ste predávala zápas, toto nie je pravda," uzavrel.

Viac o téme: Boris KollárOĽaNORepublikaMiroslav SujaRomana Tabák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu