Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Po kauze s nábojom v obálke zareagoval aj poslanec Stančík: Má jasný odkaz pre autora listu

Zobraziť galériu (3)

BRATISLAVA – Ani náboj v obálke, ani list s výhražným obsahom nezabrali. Vyzerá to tak, že odkaz, ktorý včera obdržali poslanci OĽaNO, sa minul účinku. Ak chcel totiž jeho autor docieliť to, aby zmenili názor a nepodporili obrannú zmluvu s USA, tak minimálne u poslanca Andreja Stančíka nepochodil.

Stančík jasne odkázal, že žiadne nechutné a agresívne vyhrážky jeho vedomie a svedomie nezlomia. "Fico, Blaha a Mazurek tu radikalizujú agresívnu časť spoločnosti, aby cez vyhrážky a nadávky zastrašili poslancov," uviedol. "Verím, že sa poslanci nenechajú zastrašiť a nekapitulujú pred týmto zlo," dodal. Pripomenul aj to, že prezidentke postavili pred palácom šibenicu.

Šipoš k výhražnému listu s nábojom: Len tak ľahko nás nezastrašíte! (Zdroj: Topky.sk / Maarty)

O tom, že poslanci najsilnejšej vládnej strany si mali nájsť na centrále list informoval včera denník Sme. Obsahovať mal náboj a k tomu odkaz: „Každý poslanec OĽaNO, ktorý zahlasuje za zmluvu, skončí.“

Z obsahu mnohým vyplynulo, že jeho autor takýmto spôsobom reagoval na schválenie obrannej zmluvy s USA.

Po kauze s nábojom
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Andrej Stančík)

Informáciu o obdržaní listu neskôr potvrdilo aj samotné hnutie. "Môžem potvrdiť, že jedna výhražná zásielka bola zadržaná pracovníkmi podateľne Národnej rady, ktorí následne informovali náš poslanecký klub. Prípadom sa zaoberá polícia a ďalej to nebudeme komentovať," uviedol Peter Dojčan z mediálneho tímu OĽaNO.

Predseda poslaneckého klubu OĽaNO Michal Šipoš vysvetlil, že na obálku s obsahom pripomínajúcim náboj boli upozornení príslušníkmi parlamentu a otvárali ju s pyrotechnikmi.

Po kauze s nábojom
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Uviedol tiež, že podľa posledných rokovaní, ktoré mali s ministrom zahraničných vecí Ivanom Korčokom (SaS) a ministrom obrany Jaroslavom Naďom (OĽaNO), je drvivá väčšina poslaneckého klubu za podporu tejto obrannej zmluvy.

Delegácia s Naďom a Korčekom odcestovala do Spojených štátov tento týždeň a samotná zmluva by mala byť podpísaná dnes. Vláda dohodu o spoluprácu schválila ešte v polovici januára. Potom, čo bude v Spojených štátoch amerických podpísaná ju bude schvalovať parlament a posledným krokom je ratifikácia prezidentkou Zuzanou Čaputovou.

Viac o téme: ListNábojOdkazPoslanecký klubOĽaNOAndrej StančíkObranná zmluva s USA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu