Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Ďalší poslanec končí v radoch OĽaNO: Exminister má toho plné zuby, nemohol sa na to viac pozerať

Ján Mičovský odchádza z klubu OĽaNO Zobraziť galériu (5)
Ján Mičovský odchádza z klubu OĽaNO (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Po Jánovi Krošlákovi či Martinovi Čepčekovi máme na scéne ďalší odchod z vládneho klubu OĽaNO. V momentálne najsilnejšom parlamentnom subjekte ohlásil koniec exminister pôdohospodárstva a poslanec Ján Mičovský. Urobil tak po dlhodobej kritike jeho nasledovníka Samuela Vlčana a s tým súvisí aj jeho odchod z radov matovičovcov.

archívne video

Lesy sú dôležité v boji s klimatickou zmenou, uviedol minister pôdohospodárstva Vlčan (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Neskončil ani keď ho Matovič počastoval týmto pomenovaním

Mičovský svoj odchod oznámil v rozhovore pre Denník N. "Poslal som potom ešte všetkým poslancom za OĽaNO interný list. Vyzval som ich na diskusiu. Ani potom sa nič neudialo. A keď už Igor Matovič povedal, že som debil, pochopil som, že je to stratené. Napriek tomu som to skúsil otvoriť ešte raz na sneme hnutia. Márne," hovorí odchádzajúci Mičovský, ktorý zrejme narážal na augustové Matovičovo vyhlásenie pred ministerstvom kultúry.

"To by bola sranda, že? Ja už Mičovského ľudí som zamestnával a už ma na tom spucoval ... debil (smiech)," povedal so smiechom v hlase ešte v lete Matovič.

Ďalší poslanec končí v
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Už to nie je to isté OĽaNO

OĽaNO podľa neho navyše stráca antikorupčný charakter aj po najnovšej kauze "prasiat". "Môžem len glosovať reakciu, ktorá zaznela z ministerstva. Vraj kontrola s vysokými dotáciami na prasatá nič nezistila, a preto treba oceniť jeho vysokú politickú kultúru a poďakovať mu za vykonanú prácu. Nuž, ak je toto politická kultúra, tak potom vzdajme úctu kultúrnym barbarom. Bezprostredná reakcia na klube OĽaNO bola taká, že je to vážne. Vyjadril som ochotu to kolegom vysvetliť. Predseda klubu Michal Šipoš povedal, že to budú riešiť na septembrovej schôdzi. Peter Kremský na klube vystúpil s tým, že ide o vážnu vec, ktorú nemožno odkladať na september," povedal Mičovský s tým, že počas nasledujúcich mesiacov sa nezačalo diať vôbec nič. "Ani v septembri, ani v ďalších mesiacoch. Pochopil som, že nemajú záujem," uzavrel.

Ďalší poslanec končí v
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)


VIDEO Toto už Matovič poriadne prehnal: Nevhodné správanie pred ministerstvom, vlastného človeka nazval DEBILOM!


Hegerovo zaváhanie ho dohnalo k rozhodnutiu 

Bude to však zrejme nakoniec sám premiér Eduard Heger, ktorý spôsobil definitívne rozhodnutie Mičovského. "Teraz po Novom roku, keď premiér Heger do konca roka nevyriešil, ako mi sľúbil, odvolanie generálneho riaditeľa Lesov SR Tibora Köszeghyho, vo mne dozrelo rozhodnutie odísť z klubu OĽaNO," povedal nečakane poslanec Mičovský.

Ďalší poslanec končí v
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Na otázku, či definitívne odchádza z klubu OĽaNO odpovedal jasne. "Áno. Roky som sa v klube OĽaNO venoval ochrane ľudí, ktorí pri stretnutí s korupciou nemlčali. Zaviedol som Rad Ďurka Langsfelda, ktorý sme udeľovali za občiansku statočnosť. Viacerí jeho držitelia sa neskôr stali Bielymi vranami. A dnes by som mal ostať ticho, keď vidím, že ľudí, ktorí uverili v zmenu a prišli mi do rezortu obetavo a odvážne pomáhať, sami vyhadzujeme? S takouto hanbou do svojej osobnej histórie za žiadnu cenu neodídem," dušuje sa Mičovský.

Máme ho radi, a preto to nebudeme komentovať, tvrdí OĽaNO

"Vzhľadom na to, že Jána Mičovského máme radi, nebudeme jeho rozhodnutie komentovať," reagoval na Mičovského odchod z klubu hovorca hnutia OĽaNO Matúš Bystriansky.

Ďalší poslanec končí v
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Viac o téme: OdchodKlubOĽaNOJán Mičovský
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu