Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Pripravte sa na vrtochy počasia: V tomto okrese hrozia povodne, na horských prechodoch je poľadovica

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - V okrese Michalovce pretrváva hrozba z topiaceho sa snehu a dažďa. V aktualizovanej hydrologickej výstrahe 2. stupňa o tom informuje Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ). Pozor aj na horské prechody a poľadovicu.

"Očakávame ešte vzostup vodnej hladiny na toku Latorica na úrovni 2. stupňa povodňovej aktivity," oznamuje SHMÚ. Vývoj hydrologickej situácie bude priebežne aktualizovať.

Pripravte sa na vrtochy
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SHMU)

Na horských prechodoch Čertovica, Donovaly, Vrchslatina je poľadovica

Cesty, rýchlostné úseky, diaľnice i horské prechody na území Slovenska sú zjazdné, v horských oblastiach severného a východného Slovenska sa na cestách nižších tried môže vyskytovať utlačený a kašovitý, na niektorých miestach i zľadovatený sneh. Informuje o tom Slovenská správa ciest (SSC) na portáli zjazdnost.sk.

Cestári zároveň varujú pred poľadovicou v úseku Čertovica -Kráľova Lehota a na horskom prechode Vrchslatina. Zelená vlna RTVS i Stellacentrum informujú takisto o poľadovici na horskom prechode Donovaly. Taktiež upozorňujú na odstraňovanie nehody v Banskej Bystrici na Kynceľovskej ceste. "Je to v zákrute, úsek je ťažšie prejazdný, navyše je tam poľadovica," približujú.

Viac o téme: PovodnePočasiePoľadovica
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu