Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Exšéfka inšpekčného tímu chce ísť preč z Bratislavy! Santusová na otázky o detektore lži neodpovedala

Diana Santusová Zobraziť galériu (2)
Diana Santusová (Zdroj: Topky.sk)

BRATISLAVA - Exšéfka inšpekčného tímu Diana Santusová sa stala "známou" len nedávno. Stalo sa tak potom, ako jej tím vyšetroval údajné manipulácie so svedectvami vo veľkých prípadoch.

Bývalá šéfka tímu policajnej inšpekcie Diana Santusová (Zdroj: Ivan Mego)

Vyšetrovateľka Diana Santusová šéfovala tímu na inšpekcii, no potom jej činnosť pozastavil dočasne poverený riaditeľ inšpekcie Peter Scholtz. Stalo sa tak potom, ako Santusovej tím začal konať voči ľuďom, ktorí mali manipulovať svoje výpovede vo veľkých prípadoch, ktoré sú aj mediálne známe. 

Zmanipulovaní svedkovia či spravodajské hry? Vážne podozrenie na inšpekcii! Šéfka tímu pôjde na detektor lži

Santusová mala ísť aj na detektor lži, či tak už spravila, doteraz známe nie je. Keď na inšpekcii vypovedali obvinení Peter Petrov a Matej Zeman, redaktorovi Topiek sa podarilo natočiť aj príchod Santusovej do práce. Na otázky však neodpovedala a s kapucňou na hlave a rúškom na ústach a nose sa rýchlo presunula do budovy. Podľa informácii Markízy sa však Santusová, potom, čo dostala stopku, chcela dať preradiť na východ.

Santusová sa pred kamerami skrývala
Zobraziť galériu (2)
Santusová sa pred kamerami skrývala  (Zdroj: Topky.sk)

Obvinení vyšetrovatelia NAKA

Podľa informácií televízie pred pár týždňami o preradenie požiadal aj vyšetrovateľ z inšpekcie a súčasný šéf tímu Michal Vyšváder. Chce ísť pracovať na na okresné riaditeľstvo, nadriadený mu to mal schváliť. Práve Vyšváder bol podpísaný pod prvým uznesením o obvinení vyšetrovateľov NAKA.

Aj ich minulý týždeň prepustil senát krajského súdu z väzby, lebo podľa neho je už len samotné stíhanie neodpodstatnené.

Viac o téme: NAKAPolicajná inšpekciaDiana Santusová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu