Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Šialenci za volantom! Jeden na D1 pálil vyše dvestovkou, ďalší si ulice Bratislavy pomýlili s pretekárskym okruhom

Pirátske jazdy na slovenských cestách Zobraziť galériu (4)
Pirátske jazdy na slovenských cestách (Zdroj: FB/Polícia SR)

LEVOČA/BRATISLAVA – Traja šialenci za volantom si cestu pomýlili so pretekárskym okruhom. Vodič BMW-čka sa rútil vyše 200-kilmetrovou rýchlosťou, za čo mu policajti naparili najvyššiu možnú pokutu. Ľahšiu peňaženku bude mať aj vodič volkswagenu, ktorý v uliciach Bratislavy prekročil povolenú rýchlosť viac ako dvojnásobne, tiež šofér volva, ktorého dopraváci namerali, keď riešili iného vodiča.

Z diaľnice si spravil pretekársku trať

Cestného piráta na BMW namerali policajti na diaľnici D1 Beharovce - Levoča v smere na Poprad. Ako spresnili, vodič trielil rýchlosťou 216 km/h. „Bolo zaznamenané prekročenie povolenej rýchlosti o 86 km/h,“ dodali ochrancovia zákona. Tí šoférovi uložili pokutu. „Vodič bol za priestupok riešený blokovo, zaplatil pokutu 800 eur.“

Šialenci za volantom! Jeden
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB/Polícia SR - Prešovský kraj )

Rýchlo a zbesilo v Bratislave

Vodič volkswagenu na Rožňavskej ulici v Bratislave prekročil najvyššiu dovolenú rýchlosť viac ako dvojnásobne. Namiesto 50 km/h prechádzal daným úsekom rýchlosťou 102 km/h. Policajti ho namerali v súvislosti s využitím objektívnej zodpovednosti.

Cestný pirát v Bratislave
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook - Polícia SR - Bratislavský kraj)

„Inštitút objektívnej zodpovednosti v praxi znamená, že policajti nezastavia auto a nepokutujú vodiča, ale na základe záznamu z priestupku pošlú majiteľovi vozidla rozkaz o uložení sankcie a výzvu na zaplatenie,“ vysvetlili muži zákona.

Pokuta príde poštou aj vodičovi Volva XC 90, ktorého dopravní policajti zahliadli počas toho, ako na Dvojkrížnej ulici riešili vodiča iného vozidla. Volvo sa podľa ich slov rútilo smerom na Odeskú ulicu.

Šialenci za volantom! Jeden
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: FB/Polícia SR - Bratislavský kraj)

„Policajti okamžite zareagovali a u vodiča pomocou merača zaznamenali prekročenie rýchlosti v obci až o 56 km/h,“ doplnili zástupcovia zákona s tým, že opäť využili inštitút objektívnej zodpovednosti.

Viac o téme: Jazda VodičRýchlosťPrekročeniePolícia Pokuta
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu