Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Koaličný spor vrcholí! Pčolinský a Mikulec si už skočili do vlasov aj verejne: Povedz mi to do očí!

Mikulec a Pčolinský nemajú práve ideálny vzťah, aj keď sú v jednej koalícii. Zobraziť galériu (3)
Mikulec a Pčolinský nemajú práve ideálny vzťah, aj keď sú v jednej koalícii. (Zdroj: TASR - Martin Baumann, Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Už nie je žiadnym tajomstvom, že minister vnútra Roman Mikulec, ktorý bude na budúci týždeň v parlamente čeliť opozičnému návrhu na odvolanie, má katastrofálny vzťah s koaličným poslancom Petrom Pčolinským zo Sme rodina, ktorý dokonca avizoval, že opozičný návrh aj s Adrianou Pčolinkskou podporí. Teraz si Pčolinský dokonca dovolil prejaviť svoj názor priamo na účte ministra vnútra!

Mikulec sa v najnovšom statuse vyjadroval ku krokom Pčolinského, ktorý už otvorene v médiách povedal, že ho nepodporí, hoci sú z jednej koalície. Teraz to však dal najavo už úplne verejne,a to dokonca bez médií - priamo pod statusom ministra.

Roman Mikulec po zasadnutí vlády: Ako vníma svoje odvolávanie? (Zdroj: Vlado Anjel)

Vidíme sa v utorok, poviem ti to do očí

Rovno pod statusom ministra sa ozval totiž sám poslanec Peter Pčolinský, ktorý sa "teší" na utorok. "Veľmi rád ti to poviem aj do očí a hneď v utorok na schôdzi bude príležitosť. Určite sa chystám aj vystúpiť v rozprave," píše v komentári pod statusom Pčolinský. Mikulcovi ešte odkázal že sa "vidia v utorok,".

Koaličný spor vrcholí! Pčolinský
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Peter Pcolinský)

"To, že verejne hovorím, že Mikulec je neschopný minister, nie je zasahovanie do práce polície ale pomenovanie faktov," odpovedal na komentár pod ministrovým statusom Pčolinský.

Koaličný spor vrcholí! Pčolinský
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Facebook/Roman Mikulec - minister vnútra SR)

Pčolinský je v konflikte záujmov, tvrdí Mikulec

Mikulec v statuse prezentoval svoj názor na postoj Pčolinského tiež úplne jednoznačne, pričom narážal aj stále väzobne stíhaného exšéfa SIS Vladimíra Pčolinského. "Pán Pčolinský je predovšetkým v ťažkom konflikte záujmov a blízky vzťah s obvineným mu zjavne bráni zachovať si vo veci objektívnosť. Nemal by sa však v žiadnom prípade uchyľovať k ohováraniu a snahám o zasahovanie do vyšetrovania. Sú to praktiky, ktoré boli blízke predchádzajúcim vládam a my sme prišli s týmito praktikami skoncovať," komentoval Pčolinský. 

Viac o téme: Peter PčolinskýRoman Mikulec
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu