Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Fico dnes opäť predkladal dokumenty o Mikulcovi: Ten zareagoval tlačovkou, na ktorej púšťal VIDEÁ z minulosti!

Mikulec dnes púšťal na tlačovke viaceré videá Fica z roku 2009. Zobraziť galériu (3)
Mikulec dnes púšťal na tlačovke viaceré videá Fica z roku 2009. (Zdroj: Topky/Maarty)

PREŠOV - Predseda opozičnej strany Smer-SD Robert Fico predložil ďalšie dokumenty, ktoré majú spochybniť osobu ministra vnútra Romana Mikulca (OĽANO). Na návrh Smeru-SD bude minister čeliť v utorok 15. júna odvolávaniu v parlamente. Mikulec chce na tlačovej konferencii zareagovať na dnešné vyjadrenia Fica.

VIDEO Reakcia Romana Mikulca na tvrdenia Roberta Fica:

Fico stúpil Mikulcovi na otlak, ten neváhal a zareagoval videotlačovkou: Šéf Smeru vraj nepovedal nič nové (Zdroj: Topky/Maarty)

Mikulec vníma dnešné vyjadrenie Fica ako pokračovanie krivého obvinenia. "Sedem rokov som chodil po výsluchoch aj preto, lebo jeho ľudia vďaka jeho vláde akýmkoľvek spôsobom musia skriminalizovať človeka, ktorý vtedy prišiel s odhalením tunelovania Vojenskej spravodajskej služby (VSS) za vlády Fica a samozrejme potom prišla od týchto ľudí odvetná akcia," hovorí Mikulec o sebe v reakcii na dnešnú Ficovu tlačovku z Prešova.

Roman Mikulec
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Maarty)

"Poslanec Fico týmto chce len vybičovať náladu pred programom schôdze, kde ma budú odvolávať. Chce tým zamedziť procesom, ktoré sa dnes dejú. Viem, že  sa bojíte," pokračuje Mikulec, ktorý Fica obvinil, že nepriniesol nič nové a jeho tvrdenia sa týkajú diskreditácie osoby Mikulca po konci pôsobenia vo VSS. Mikulec následne teatrálne pustil záznam z televízneho rozhovoru z roku 2009, kde Fico hovorí o tom, že si v živote nesadne do parlamentu ako opozičný poslanec a tiež o tom, keď povedal že "v roku 2014 ja už v politike nebudem".

Roman Mikulec
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Topky/Maarty)

Fico dnes hovoril o roku 2012, kedy bol Mikulec vyhodený z VSS

Úradný záznam z roku 2012 má dokazovať, že Mikulec ako vtedajší riaditeľ Vojenskej spravodajskej služby (VSS) trval pri výbere víťaza zákazky na stráženie budov na voľbe spoločnosti, v ktorej bol výkonným riaditeľom jeho brat. Firma tak získala kontrakt v hodnote približne 150.000 eur.

VIDEO Tlačová konferencia Roberta Fica v Prešove:

Šéf Smeru v Prešove zvolal tlačovku kvôli Mikulcovi, podľa vlastných slov má v rukách ďalšie skutočnosti, ktoré ho diskvalifikujú (Zdroj: Facebook/Robert Fico)

Fico tiež upozornil na zrušenie bezpečnostnej previerky Mikulcovi na stupeň prísne tajné z roku 2012, ktoré potvrdil aj Najvyšší súd SR. Dnešný minister mal klamať pri bezpečnostnom dotazníku. Predseda opozičnej strany poukázal tiež na Mikulcov konflikt s podnikateľom, ktorý mal riešiť prostredníctvom tajnej služby.

Minsiter Mikulec na dnešné vyjadrenia lídra Smeru zvolal reakčný brífing na 17:00, ktorý vám prinesieme naživo.

Chce vyrukovať s trestným oznámením

Predseda Smeru podľa svojich slov disponuje aj ďalšími informáciami, pre niektoré plánuje podať trestné oznámenie na polícii. Fico zverejnil ďalšie podozrenia aj vo štvrtok (10. 6.), Mikulec označil jeho slová za klamstvá.

V súvislosti so zásahom Úradu inšpekčnej služby v Národnej kriminálnej agentúre Fico kritizoval vyjadrenia špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica. Výroky o tom, že oligarchovia spravili tlak na inšpekciu, sú podľa neho "hodné predstaviteľa opozície". Fico naďalej tvrdí, že existuje pracovná skupina, ktorá vyhľadáva udavačov. Diať sa to malo podľa neho aj pri kauzách Očistec či Božie mlyny. "Všetci, čo o tom hovorili, boli pozatváraní," podotkol.

Viac o téme: DokumentyZverejnenieRobert FicoRoman Mikulec
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu