Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Fico hovorí o ďalších podozreniach z možnej manipulácie pri vyšetrovaní

Robert Fico
Robert Fico (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Predseda Smeru-SD Robert Fico hovoril na utorkovej tlačovej konferencii o ďalších podozreniach z možného manipulovania vyšetrovania. Nekonkretizoval prípady, ktoré mohli byť manipulované, ani akej trestnej veci sa mali týkať. Nepovedal, či sa s podozreniami obráti na orgány činné v trestnom konaní.

Fico prečítal údajný úradný záznam vyšetrovateľa Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) o tom, že istý svedok s prezývkou "Tiger" sa mal dohodnúť s prokurátorom Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP), že ak bude vypovedať v istom konaní, dá mu prokurátor "pokoj a nebude ho riešiť za jeho veci". Tvrdí, že tento úradný záznam potvrdzuje manipuláciu s trestnými stíhaniami. Vyšetrovateľ, ktorý záznam napísal, je podľa Fica aktuálne činným vyšetrovateľom NAKA a žiadne obvinenie voči nemu nie je.

Šéf strany uviedol, že v zázname spomínaný svedok zrejme chcel kriminalizovať iného človeka, bývalého policajta. Mohlo ísť podľa Fica o pomstu, pretože spomínaný bývalý policajt "natrel tohto svedka v inom konaní", a preto sa mal dohodnúť s prokurátorom ÚŠP. "Nebudem hovoriť meno bývalého policajta, nebudem radšej hovoriť ani prípady, ktorých sa to dotýkalo," uviedol s tým, že chce nechať istú mieru anonymity "statočnému vyšetrovateľovi", ktorý to odmietol urobiť, keďže mu ponúkali svedka na objednávku.

Viac o téme: ManipuláciaVyšetrovaniePodozreniaRobert Fico
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu