Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Špecializovaný trestný súd ukončil výsluch Dušana Kováčika: Rozhodnutie bude známe popoludní

Bývalého špeciálneho prokurátora Dušana K. privážajú na Špecializovaný trestný súd Zobraziť galériu (2)
Bývalého špeciálneho prokurátora Dušana K. privážajú na Špecializovaný trestný súd (Zdroj: TASR - Jaroslav Novák)

BRATISLAVA - Sudkyňa Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku Pamela Záleská ukončila výsluch bývalého špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika Na utorkovom neverejnom zasadnutí rozhoduje o väzbe po podaní obžaloby aj o žiadosti obhajoby o prepustenie na slobodu. K vyhláseniu rozhodnutia by malo dôjsť najskôr o 15.00 h, avizovali Záleská aj obhajca obvineného Erik Magál.

Neverejný výsluch a neverejné zasadnutie s obvineným bolo od 9.00 h. Dušana Kováčika eskortovali príslušníci policajného pohotovostného útvaru a Zboru väzenskej a justičnej stráže krátko po 8.00 h. Ako potvrdil obhajca obvineného Erik Magál, predmetom zasadnutia je aj žiadosť obhajoby o prepustenie z väzby. Tú podal Dušan K. po prvý raz od svojho zadržania. "Navrhli sme z našej strany písomný sľub, dohľad probačného úradníka a monitorovacie zaradenie. Kauciu sme nenavrhovali," priblížil advokát. Vyšetrovanie Dušana K., podľa slov Magála bolo jednostranné, dôkazy, ktoré navrhovala obhajoba, vykonané neboli a konanie prebiehalo v mnohých aspektoch v rozpore s Trestným poriadkom. Dušan K. od počiatku konania konštantne popiera spáchanie trestných činov.

Bývalého špeciálneho prokurátora Dušana
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR - Jaroslav Novák)

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) podal na súd obžalobu na Dušana K. obvineného zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny a ďalších trestných činov 20. apríla. Dušana K. zadržali a obvinili v októbri 2020 a stále je väzobne stíhaný. Dušan K. po prvý raz požiadal o prepustenie z väzby. Svojej funkcie špeciálneho prokurátora sa vzdal krátko po obvinení. Generálny prokurátor SR Maroš Žilinka nedávno nezistil dôvody na zrušenie obvinenia Dušana K. Nevyhovel tak návrhu obvineného.

Viac o téme: VäzbaDušan KováčikŠpecializovaný trestný súd
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu