Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Prichytená prezidentka! Takto ste Zuzanu Čaputovú ešte nevideli: Aha, čo si obliekla na prechádzku do vinohradov

Tlačová konferencia o budúcnosti Európy v Bratislave Zobraziť galériu (2)
Tlačová konferencia o budúcnosti Európy v Bratislave (Zdroj: TASR - Pavel Neubauer)

BRATISLAVA - Tak toto ste ešte nevideli! Po láskyplnom vyznaní domácemu miláčikovi, prezidentka Zuzana Čaputová opäť prekvapila. Na prechádzke vinohradmi ju prekvapili náhodné okoloidúce. Ak by ste čakali prezidentku vo formálnom oblečení, veľmi by ste sa mýlili. Pozrite sa v čom sa vybrala na prechádzku so psom.

Post Bellum: Oslava, ale aj obava (Zdroj: Post Bellum/Facebook)

Uplynulý víkend sa niesol v znamení víťazstva nad fašizmom. Dôležitý deň si pripomenula aj hlava štátu, ale ukázala ešte omnoho viac. Dôkaz, že Zuzana Čaputová nepatrí k politikom, ktorí "vodu kážu, víno pijú" je fotografia zo sobotňajšieho popoludnia. Prezidentka sa prechádzala spolu s jej partnerom Jurajom Rizmanom, keď ju stretli náhodné okoloidúce a požiadali ju o spoločnú fotografiu.

Prezidentka sa na prechádzku vybrala v tričku občianskeho združenia, ktoré sa roky venuje dokumentovaniu príbehov vojnových veteránov, ale aj ľudí, ktorí prežili perzekúcie totalitných režimov a koncentračné tábory. Heslo na tričku "Sloboda nie je happy end" vzniklo pri príležitosti 30. výročia Novembra 89 v spolupráci s výtvarníkom Matúšom Maťátkom. Tričko prezidentke venovalo občianske združenie , keď ich prijala pri príležitosti Dňa vojnových veteránov.

Prezidentka Zuzana Čaputová prichytená
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Post Bellum/Facebook)

Riaditeľka občianskeho združenia Post Bellum Sandra Polovková uviedla, že sloboda nie je trvalý stav, ale vyžaduje našu neustálu starostlivosť, pretože zmena na ne-slobodu môže nastať veľmi rýchlo. "Veľmi nás potešilo, keď sme podľa fotografie z vychádzky na facebooku zistili, že ďarček od nás naozaj nosí, a zdá sa nám, že jej veľmi pristane," podotkla Polovková s úsmevom. Zároveň dodala, že aj oni si opäť uvedomili sôležitosť samotného hesla. "V časoch neustálych útokov ľudí, ktorí bytostne odmietajú demokraciu a možnosť slobodnej voľby v živote, v časoch, keď ani príslušnosť k európskym demokraciám nezaručuje, že sa nezačne v krajinách hlásiť o slovo diktatúra – sloboda nie je happy end, ale krehký stav, ktorý potrebuje spoluúčasť všetkých," uzavrela Sandra Polovková exkluzívne pre Topky. 

 

Viac o téme: SlobodaPost BellumZuzana ČaputováPrezidentka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu