Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Brutálne VIDEO zo Starej Turej! Prípad rieši aj policajný šéf: Mrazivé slová, ktoré spustili celý incident

Brutálny zásah polície v Starej Turej
Brutálny zásah polície v Starej Turej (Zdroj: Tip čitateľa)

STARÁ TURÁ - Otrasné zábery! Na sociálnej sieti sa objavili videá z brutálneho zásahu polície v Starej Turej. Prípadom sa už zaoberá aj Inšpekcia ministerstva vnútra.

Videá a fotografie, ktoré sa objavili na sociálnej sieti, vyvolali obrovské pobúrenie verejnosti. Na záberoch totiz vidno, ako policajt bije muža, ktorý sa nijako nebráni, dokonca leží na zemi. K incidentu sa vyjadril priamo prezident Policajného zboru Peter Kovařík, ktorý vysvetlil aj širšie súvislosti. 

Vulgarizmy a nadávky! Šokujúce VIDEO z Bratislavy: Jakub privolal políciu, z ich správania ostal v úžase

„Citlivo vnímam zverejnené zábery, aj oprávnenosť vyjadrení verejnosti na sociálnych sieťach. Zároveň je potrebné povedať, že incident má širšie súvislosti. Veci nikdy nie sú len čierno-biele. Pracovníci OD Tesco sa viac krát sťažovali a žiadali o vyriešenie situácie, keďže v okolí sa zdržiavajú bezdomovci, robia veľký neporiadok a ľudia sa sťažujú a vyjadrujú obavy. Policajné hliadky v týchto miestach preto vykonávajú častejšie kontrolu. Incidentu predchádzalo nahlásenie krádeže alkoholu bezdomovcom," objasnil Kovařík. Zároveň dodal, že zásahom policajta sa bude zaoberať aj inšpekcia.

"Podľa informácií, ktoré mám, sa zásah policajta skutočne javí ako neprimeraný. Pri riešení vzniknutej situácie osoba, ktorá sa dopúšťala protiprávneho konania opakovane odmietla uposlúchnuť výzvu na opustenie priestoru, bola agresívna, vyhrážala sa policajtovi zabitím jeho rodiny. Toto všetko bude predmetom vyšetrovania Úradu inšpekčnej služby MV SR. Odsudzujem neadekvátny prístup akéhokoľvek policajta, súčasne je dôležité pozrieť sa na vec zo všetkých strán, vyhodnotiť okolnosti a potom vyvodiť aj zodpovednosť," dodal Kovařík. 

Na prípad upozornil ako prvý web regiony.zoznam.sk

Viac o téme: VyšetrovanieIncidentPolícia Policajná inšpekcia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu