Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Policajti sa pustili do podguráženého muža (†63) bez rúška: Smrť po tvrdom zásahu na VIDEU!

Muž zomrel po neprimeranom policajnom zákroku
Muž zomrel po neprimeranom policajnom zákroku (Zdroj: YouTube/Victor C.M.V)

BUKUREŠT - Dvaja rumunskí policajti boli zatknutí po obvinení, že spôsobili smrť zadusením mužovi zatýkanému pri evakuácii baru v meste Pitesti.

VIDEO Padol VERDIKT v prípade vraždy Floyda (†46): Expolicajt je vinný, hrozí mu vysoký trest!

Súd v juhorumunskom Pitesti uvalil na dvoch policajných príslušníkov 30-dňovú väzbu pre podozrenie zo zabitia 63-ročného muža, voči ktorému podľa obžaloby použili neprimerané násilie. Incident sa stal v piatok. Muž bol opitý a zadržaniu predchádzala slovná konfrontácia s policajtmi. Informoval o tom server Balkan Insight.

Video zverejnené serverom Digi24 ukazuje, ako policajti zvalili na zem muža, ktorý zakrátko prestal dýchať. V dôsledku zákroku zatýkaný na mieste zomrel. Podľa lekárskej správy bola príčinou smrti "mechanická asfyxia" kvôli "tlaku na mäkkú stranu krku a hrudníka".

Minister chce potrestať vinníkov

Minister vnútra Lucian Bode uviedol, že "tí, ktorí sú viní, za to zaplatia". Súčasne vyzval, aby ľudia z tragédie neobviňovali rumunskú políciu ako celok.

Strážcovia zákona čelia v posledných mesiacoch v Rumunsku najmenej dvom obvineniam z brutality počas výkonu služby. Začiatkom marca boli zatknutí traja policajti, ktorí podľa obžaloby mučili muža zatknutého kvôli nenoseniu rúška. Vlani v apríli sa dostalo širokej pozornosti nahrávke, na ktorej policajti nadávajú a bijú skupinu Rómov ležiacich na dvore v dedine na juhu krajiny.

Viac o téme: ZadržaniePolícia Rumunsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu