Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Prekvapenie v návese rumunského kamióna: Polícia objavila sedem cudzincov, kričali o pomoc

V zapečatenom návese rumunského kamióna objavila sedem cudzincov
V zapečatenom návese rumunského kamióna objavila sedem cudzincov (Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky)

KRUPINA - V stredu (10.3.) popoludní v Krupine objavila polícia v návese rumunského kamióna sedem nelegálnych migrantov. Políciu požiadal o zásah vodič kamióna na základe zvukov, ktoré počul z návesu.

Policajti po príchode na miesto zistili, že náves bol zabezpečený plombou, ktorá nevykazovala znaky poškodenia. "Skutočne však po otvorení našli ľudí vo vnútri, konkrétne sedem osôb, ktoré kričali a volali o pomoc. Cudzinci pri sebe nemali žiadne doklady, uviedli však, že pochádzajú z Afganistanu,“ priblížila hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

Prípad prevzala cudzinecká polícia, ktorá zistila, že tri osoby sú žiadateľmi o udelenie azylu v Rumunsku, jeden z nich aj v Bulharsku. "Ďalší štyria sú maloletí, traja z nich sú žiadateľmi o azyl v Rumunsku a jeden v Bulharsku. Policajti preto informovali aj pracovníkov sociálnej kurately,“ priblížila Bárdyová.

Vysvetlila, že v prípade troch cudzincov, ktorí už požiadali o azyl v Rumunsku a Bulharsku, sú v zmysle Dublinského nariadenia zodpovedné za posúdenie ich žiadosti o udelenie azylu spomínané krajiny. Cudzinci by preto mali byť prevezení do Rumunska resp. Bulharska. "Zatiaľ budú umiestnení v Útvare policajného zaistenia Medveďov," dodala hovorkyňa. U cudzincov vykonali aj test na nový koronavírus, výsledok bol negatívny.

Viac o téme: KamiónCudzinciPolícia SlovenskoRumunskoKrupina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu