Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

HOROR v stredoslovenskom lese! Juraja dohrýzla medvedica, celú hrôzu opísal z nemocničného lôžka

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

KLÁŠTOR POD ZNIEVOM – Skúsenému poľovníkovi Jurajovi (60) sa život premietol pred očami, keď ho počas prechádzky lesom napadla asi 120-kilogramová medvedica. Šelma si s najväčšou pravdepodobnosťou chránila svoje mláďatá, ktoré Juraj zbadal v diaľke.   

Šesťdesiatnik Juraj prežil hororový útok medvedice. Šelmu aj s mláďatami stretol počas prechádzky horou neďaleko Kláštora pod Znievom. „Myslel som si, že je po mne. Veď tam nebol žiadny únik. Sú tam veľké stromy, hrubé. Zvalila ma a hrýzla. Ona hrýzla a ja som kopal,“ opísal pre televíziu Markíza zažitú hrôzu poľovník s tým, že intuitívne si chránil hlavu. Medvedica mu do nej napriek tomu zahryzla.

Čítajte aj: Ocitnúť sa zoči-voči medveďovi je nočná mora každého turistu: Noste pri sebe TÚTO vec, radí slovenský ochranár

Útok trval zhruba tri minúty, no pre Juraja boli nekonečné. Šelma mu rozhrýzla aj celé stehno. „Boli tam hlboké rany, ktoré zasahovali do svalov. Cievy a nervy neboli porušené, ani zasiahnuté,“ skonštatoval lekár.

Ilustračné foto
Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto  (Zdroj: Getty Images)

Poľovník teraz leží v nemocnici. A hoci už v minulosti čelil stretu s medveďom, tento atak ho zaskočil. „Obávam sa toho, že keď tá medvedica napadla mňa, tak pravdepodobne napadne aj druhých,“ podotkol z nemocničného lôžka.

Medvede sa už zrejme postupne prebúdzajú zo zimného spánku. Expertka sa domnieva, že krátke a nie príliš tuhé zimy im na nálade nepridávajú. „Je to ako s človekom. Keď sa človek nevyspí, je podráždený, nervózny. Keď teraz (medvede) vyšli z brlohov, zháňajú si potravu,“ uviedla pre Tvnoviny.sk.    

Viac o téme: Medveďútok Slovensko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu